GoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

ChromeOS Flex ile Eski PC’ler Şahlanacak

Google, masaüstü işletim sistemlerine yönelmeye başladı. ChromeOS Flex sayesinde eski PC’ler daha akıcı bir deneyim sunacak.

Teknoloji devi Google, bu yılın başında ChromeOS Flex adını verdiği işletim sistemini duyurmuştu. Uzun bir süredir geliştirilme aşamasında olan bu işletim sistemi bugün indirime sunuldu. 400’den fazla cihazı destekleyen bu işletim sistemi özellikle eski PC’leri şaha kaldıracak diyebiliriz.

Google; Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, LG ve Toshiba cihazlarını test ettiği belirtiyor. 10 yıldan daha yaşlı olan PC’lere odaklanan bu işletim sistemi bazı eski Mac modellerinde de çalışıyor.

Google’a göre; ChromeOS Flex, diğer işletim sistemlerine göre ortalama yüzde 19 daha az enerji kullanıyor. Chromebook’lardaki yazılım deneyimi, ChromeOS Flex’te de yer alıyor. Google Asistan, Family Link hesapları, Smart Lock, Anında Tethering ve Nearby Share bu ince işletim sisteminde bulunuyor.

ChromeOS Flex
ChromeOS Flex

Ayrıca, bir fidye yazılımı saldırısı Nordic Choice Hotels’in operasyonlarını kapatmaya zorladığında, şirket Chrome OS Flex’in proaktif güvenlik özelliklerini sergiledi. Şirket, Chrome OS Flex kullanarak İskandinavya’daki 200 oteldeki 2.000 bilgisayarı 48 saatten kısa bir sürede Chrome OS makineleriyle değiştirdi.

ChromeOS Flex’i kurmak için tek ihtiyacınız olan indirme dosyası ve USB depolama birimi. Buradan gerekli olan yükleme dosyasını indirip USB belleğe attıktan sonra kurulumu yapabilirsiniz. Google, uygun olan tüm cihazlarınızı Google Yönetici konsolundan yönetmek için bir Chrome Enterprise yükseltmesi de sunuyor. Ancak bunun ücretli olduğunu belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu