Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSony

Sony Xperia 2 resmi görüntüleri yayınlandı!

Teknoloji dünyasının gözü kulağı 6 Eylül tarihinde başlayacak ve 6 gün sürecek IFA 2019 etkinliğinde olacak. Sony, etkinliğin açılış gününde bir basın tanıtımı için geçtiğimiz gün davetiye dağıtımına başladı. Japon üretici etkinlikte pek çok kategoriden yeni ürünlerini duyuracak, ancak gözler Sony Xperia 2 modelinde olacak. Sadece 5 gün sonra gerçekleşecek etkinlik öncesi Xperia 2 resmi görüntüleri ortaya çıktı.

Xperia 2 resmi görüntüleri karşınızda!

Winfuture.de sitesi telefonun resmi görüntülerini yayınlamakla kalmadı aynı zamanda Xperia 2’nin bazı özelliklerinden söz etti. Telefonda 6.1 inç büyüklüğünde ve 2520 x 1080 piksel çözünürlüğünde 21:9 ekran yer alacak. Bir kez daha OLED tabanlı olacak bu ekran, Xperia 1’deki (6.5 inç 4K çözünürlük) ekran ile kıyaslandığında hem daha küçük hem de daha düşük çözünürlüklü.

Önden bakıldığında Xperia 2, Xperia 1’e oldukça benziyor. Hatta aralarında bir fark olmadığını söyleyebiliriz. Asıl değişim arkadaki üçlü kamerada karşımıza çıkıyor. Xperia 1’de merkezde olan üçlü arka kamera Xperia 2’de sol üst köşeye taşınıyor. Kaynak Xperia 2’deki kameraların detaylarına değinmiyor, ancak Xperia 1’den pek de farklı olacağını düşünmüyoruz.

Snapdragon 855 / 855 Plus işlemcisinden güç alacak telefonda boyutların küçülmesiyle birlikte daha küçük bir pil kullanılacağını tahmin ediyoruz. Bu pilin 3.000 mAh seviyesinde olması bekleniyor.

Sadece birkaç gün uzağımızda olan Xperia 2’de ekran ve pil tarafında geri gidiş olacak. Öyle ki bazı kaynaklar bu telefonun Xperia 1s ve 1v ve 1r şeklinde isimlendirileceğini belirtiyor.

Son olarak Sony’nin aynı etkinlikte kompakt bir amiral gemi telefon ve Xperia 20 modelleri duyurmasını bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu