Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

App Store Alternatifi Rusya’dan Geliyor!


Rusya’ya ambargo uygulayan Apple bu işten zararlı çıkacak gibi görünüyor. Ruslar App Store alternatifi üretmek için kolları sıvadı.

Ambargolardan dolayı Google Play’in Rus sürümü olan NashStore projesinin geliştiricileri, iPhone için bir uygulama mağazası oluşturma olasılığından bahsetti. Apple’ın App Store’da ödemeleri kabul etmemesi geliştiricileri App Store alternatifi üretmeye yöneltecek gibi görünüyor. Bu işten Apple’ın zararlı çıkması bekleniyor.

Açıklamalarda belirtildiği gibi, kullanıcıların artık bir cep telefonu üzerinden satın alma işlemleri için ödeme yapma fırsatı yoksa, App Store’un alternatifleri oluşturulabilir.

ANO Digital Platforms Proje Direktörü Vladimir Zykov, gazetecilerle yaptığı bir söyleşide şunları söyledi; “Aslında hala düşünüyoruz. Apple ile neler olacağına bakıyoruz. Apple’ın böyle planları olduğunu defalarca dile getirseler de şimdiye kadar cep telefonu ile ödeme özelliğini kaldırmadılar. Biz seyrederken ve beklerken. Fırsat kaybolursa, nasıl ödeme yapacağınıza dair seçenekler aramanız gerekeceği açıktır. Büyük olasılıkla, bu bir anlaşma kırıcı aracılığıyla uygulanacak, ancak bu yöne de bakacağımızı düşünüyorum.”

App Store

Daha önce Zykov, Android için NashStore uygulama mağazasının oluşturulmasından bahsetti ve 9 Mayıs 2022’de başlatmayı planlıyor. Daha sonra 700’den fazla şirketin geliştirmede yer aldığını vurguladı. Apple’ın Rusya’ya karşı uyguladığı ambargo sürecinde Cupertinolu devin ürünlerinin satışları tamamen durdurulmuştu. Bu süreçte ayrıca iOS’in uygulama mağazasından ödemeler de alınmamaya başlanmıştı. Bu ambargolar gelecekte Apple’a pahalıya patlayabilir. Özellikle Çinli üreticiler Rusya pazarına girerse, Apple için hoş olmayan şeyler yaşanır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu