Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Amerikalı şirketlerden birine mi satılacak?

Huawei Amerika arasında yaşananlar Çinli üreticinin farklı bir şekilde karşımıza çıkmasını sağlayabilir. 5G Ağları için formül hazır. Peki bu çözüm mü?

Huawei ve Amerika arasında yaşanan tatsız durumu sizlere tarafsız bir şekilde aktarıyoruz ve bu konuda elimizden geldiğince kirli bilgi vermemeye çalışıyoruz. Bugün de oldukça önemli bir haber geldi. Zira Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei Huawei ve 5G ile ilgili oldukça değerli bir açıklamada bulundu. Birçok kişi Huawei Amerika arasındaki sorunun cep telefon pazarını etkileyeceğini düşünüyor ama aslında böyle bir durum markayı rahatsız etmiyor.

Bugün 220 milyon adet telefon satan Huawei ve Honor ortaklığı yüzünü Çin‘e çevirerek bu pazarda 150 milyon adete ulaşan bir telefon satışı gerçekleştirebilir ve kaybı da %30 seviyesinde olur. Burada Huawei’nin gelirlerindeki en önemli kayıp ise elinde binlerce önemli 5G lisansını kullandıramamak olacaktır. İşte bu itibarla Huawei‘nin kurucusu Ren Zhengfei şu açıklamayı yaptı.

5G ağlarımızı geniş pazarlara satabilmek ve bu satışları daha stabil hale getirebilmek adına Batı’dan bir şirkete özel bir lisans sunmak istiyoruz. Bunun da bir ABD şirketi olması gerektiğini düşünüyorum.

Yani uzun lafın kısası şu; Huawei 5G ağlarındaki rakipsizliğini korumak ve bunları lisanslayarak satabilmesi için Amerikalı bir şirkete ihtiyaç duyuyor. Peki, Huawei bu lisansları kime satacak? Şu anda hem Avrupa hem de Amerika pazarında  Nokia Oyj ve Ericsson Huawei’nin en büyük rakipleri. Huawei bu lisanları satacak mı yoksa kullanım hakkını mı verecek bunu da yakın zamanda göreceğiz.

Bakalım Huawei nasıl bir strateji geliştirecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu