Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Alternatif Uygulama Mağazalarını Destekleyecek!

Milyonların beklediği işletim sistemi Android 12 şu sıralar sınırlı telefonlar da beta olarak deneyimlenebiliyor. Tam sürüm yakında.

Yıllardır geliştirilmeye devam edilen Android 12 işletim sistemi merakla beklenmeye devam ediliyor. Sınırlı bir telefon listesinde beta olarak erişime açılan işletim sistemi çeşitli yenilikleri beraberinde getirecek. Geçmiş sürümlerine nazaran daha özelleştirilebilir içeriklere sahip olacak olan sistem epey beğenilecek. Daha hızlı olacağı bilinen sistemin pek çok özelliği de epey can yakacak. iOS‘u yine geride bırakacak olan açık kaynak kodlu sistemi pek çok alternatif mağazayı da destekleyecek. Bugün yeni işletim sistemi hakkında yine yeni bilgiler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz gün tüm dünya da 3 milyar Android cihazın yer aldığı duyuran Google epey ilgi çekmişti. iOS’u geride bırakan ve ülkemizde de popüler olan sistem yeni sürümü ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yepyeni özellikleri ile büyük başarılara imza atması beklenen sistem beta olarak kullanılabiliyor.

Android 12
Android 12

Android 12 Alternatif Uygulama Mağazalarını Destekleyecek

Güvenliğe oldukça önem verecek olan yeni işletim sistemi beraberin de diğer uygulama indirme mağazalarını da destekleyecek. Kullanıcıları rahatsız etmeden uygulamaları güncellemeye izin verecek olan Google, üçüncü taraf mağazaları da destekleyecek. Şirket üçüncü taraf mağazaların 12 üzerin de kullanımını kolaylaştırma sözü verdi. Bugün gelen haber ile bu kolaylığın nasıl olduğunu öğrendik. Bildiğiniz üzere üçüncü taraf bir mağazadan uygulama indirdiğimiz de yükleme ayarlarına takılıyor ve izin vermek zorunda kalıyorduk. Sistem yine kullanıcıdan izin isteyecek ancak bu izin bir defaya mahsus olacak. Yani bir uygulama için izin verdikten sonra o uygulamayı güncellerken de bir kez daha izin vermek zorunda kalmayacaklar. REQUEST_INSTALL_PACKAGES iznine sahip uygulamalar için geçerli olacak olan bu durum kullanıcıları epey rahat ettirecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu