GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknolojiTwitter

Twitter hack sansasyonu ile sallanıyor! Elon Msuk, Bill Gates ve Mark Zuckerberg

Bugün ortaya çıkan Twitter hack haberleri bizi ne kadar ilgilendiriyor? Bu kişilerin amacı ne? Üzüm mü yemek yoksa bağcıyı mı dövmek?

Twitter, bize sorarsanız yüzyılın en büyük buluşudur. Her sabah kalktığınızda hem ülkede hem de Türkiye‘de ne olduğunu Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Böylesine önemli bir sosyal medyanın geçtiğimiz günlerde “paralı” olacağını yazmıştık. Zira Twitter yatırımcıları; platformun artık para kazanması gerektiğini dile getiriyordu. İşte tam bunların üzerine Twitter hack sansasyonu ile çalkalanmaya başladı.

50’den fazla ünlünün hesaplarının hacklenmesi ile birlikte patlayan bu sansasyondan etkilenen ünlüler arasında; eski ABD Başkanı Barack Obama, Elon Kim Kardashian, Kayne West, Msuk, Bill Gates ve Mark Zuckerberg gibi isimler var. Peki bu kadar önemli kişilerin hesapları nasıl oluyor da çalınıyor?

Bu noktada hackerlar yaptıkları açıklamada şirket içinden birisi ile anlaşarak bunu yaptıklarını dile getirdiler ve şöyle söylediler.

Tüm işi tam anlamıyla bizim için yapan bir Twitter çalışanı kullandık.”

Twitter’da bu durumu onayladı ve içerinden birisinin para karşılığında hackerların sistem sızmasının mümkün olduğunu söyledi.  Buna ek olarak, Twitter hemen FBI temsilcilerinin bağlandığı bir soruşturma başlattı.

Saldırganların bu sayfadan neler aldıkları belli değil ama hesapların geri verilmesi için bitcoin istedikleri de ortaya çıktı. Bizim anladığımız kadarıyla içerinden bu işe destek veren kişi SMS ile hesap doğrulama özelliği denilen noktada bu hackerlara destek oldu. Umarız Twitter bu durumu bir an önce açıklığa kavuşturabilir...

Twitter paralı mı oluyor? Bu sefer durum ciddi arkadaşlar!!!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu