Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftTeknolojiWindows

Microsoft Pluton Adında Yeni Bir “Şey” Duyurdu Peki Bu Ne


Microsoft Pluton adında yeni bir işlemci tanıttı. Peki bu işlemci parçacığı ne işe yarayacak? Bu gerçekten bir devrim mi?

Pluton, geçtiğimiz yıllara kadar gezegen olarak kabul edilen ama daha sonraki keşifler sonrasında gezegen olarak kabul edilmeyen cüce gezegen. Bu gezegenciğin adı bugün tanıtılan yeni bir işlemcinin adı oldu. Microsoft Pluton aında yeni bir güvenlik işlemcisini gözler önüne serdi.

Bu işlemci parçacağı, Intel, AMD ve Qualcomm ile birlikte lanse edildi. Peki Pluton denen bu işlemci ne işe yarıyor? Açıkçası bu işlemcinin temel prensibi anlatıldı fakat fazla da detay verilemdi. Görünen o ki; bnu işlemci tamamen güvenlik için çalışacak gibi görünüyor. Microsoft yeni yonga seti için “Windows PC’lerin geleceği için paylaşılan bir vizyon” açıklamasında bulundu.

Yapılan lansmandan anladığımız kadarıyla Microsoft Pluton işlemci, fiziksel saldırıları engelleme için geliştirilmiş bir yapı. Bununla birlikte son dönemin popüle siber saldırıları kimlik bilgilerinin ve şifreleme anahtarlarının çalınmasını önlemeye de yarıyor. Donanım ve yazılım denetimi ile sistem bütünlüğü kontrollerinin sağlaması da  bu işlemci tarafından sağlanacak. Bulut tabanlı ürün yazılımı güncelleme sürecini (Windows Update aracılığıyla) basitleştirme becerisini de bu işlemci tarafından sağlanacak.

Microsoft yeni işlemci parçacığı ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

Bu devrim niteliğindeki güvenlik işlemcisi mimarisi, saldırganların işletim sistemindeki eylemlerini gizlemelerini çok daha zor hale getirecek, fiziksel saldırıları önleme yeteneklerini geliştirecek ve kimlik bilgileri ile şifreleme anahtarlarının çalınmasını önleyecek ve yazılım hatalarından sistem kurtarmayı etkinleştirecek.

İşlemcinin ne zaman ve nasıl kullanılmaya başlanacağını ise önümüzdeki günlerde hep. birlikte göreceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu