GenelGüncel Teknoloji HaberleriLG

LG 2023 3. Çeyrek Bilançosu Açıklandı: Rekor Kazanç

LG markası 2023 yılına ait 3. çeyrek kazanç raporunu yayınladı. Rapora göre şirket tarihindeki ikinci en yüksek üçüncü çeyrek rakamları oldu.

LG Electronic Inc. 2023 yılının 3. çeyrek finansal raporlarını yayınladı. Rapor sonuçlarına göre şirket içerisinde yüzler gülüyor. 20,7 trilyon KRW konsolide gelir ve 996,7 milyar KRW işletme karını açıklayan firma, şirket tarihindeki ikinci en yüksek 3. çeyrek rakamları olduğunu belirtti. LG markasının bu kazanç başarının arkasında temel beyaz eşya ve araç çözümleri bulunuyor.

LG 3. Çeyrek Kazanç Raporu ile Hedeflerine Emin Adımlarla İlerliyor

Güçlü performans, şirketin 2030’a yönelik gelecek vizyonunu gerçekleştirmede kaydettiği sorunsuz ilerlemeyi yansıtıyor ve uzun süren ekonomik yavaşlamaya rağmen sağlam gelir ve kâr sağlıyor. LG’nin Temmuz ayında açıkladığı 2030 vizyonunun temelleri B2B genişlemesine dayanıyor. Ufak bir dipnot olarak B2B (iş odaklı ürün ve hizmetler) ve B2C (tüketici odaklı ürün ve hizmetler) anlamına geliyor. Bu donanım dışı iş modeli inovasyonunun yanı sıra, bir ev aletleri şirketinin ötesine geçip, farklı alanları ve deneyimleri birbirine bağlayabilen ve genişletebilen gerçek bir Akıllı Yaşam Çözümleri şirketi haline gelme amacıyla yeni büyüme motorlarının geliştirilmesi ve satın alınması anlamına gelmekte.

Bu gelir artışı, otomotiv artışı ve HVAC sistemleri de dahil olmak üzere B2b’deki genişlemeyle büyük ölçüde desteklenmiş oldu. B2B’deki gelir, bu yıl toplam gelirin yaklaşık yüzde 35’ini oluşturacak şekilde önemli ölçüde artış gösterdi.

LG Beyaz Eşya ve İklimlendirme Çözümleri Şirketi, üçüncü çeyrekte 7,46 trilyon KRW gelir ve 504,5 milyar KRW işletme karı elde etti. Ayrıca LG Araç Bileşenler Çözümleri Şirketi, üçüncü çeyrek geliri 2,5 trilyon KRW ve faaliyet kârı 134,9 milyar KRW olarak gerçekleşti. LG Ev Eğlence Sistemleri Şirketi, üçüncü çeyrekte 3,57 trilyon KRW gelir ve 110,7 milyar KRW işletme karı olarak kayıtlara geçti. LG İş Çözümleri Şirketi’nin üçüncü çeyrek geliri 1,33 trilyon KRW olurken, işletme zararı 20,5 milyar KRW civarında gerçekleşti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu