Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriKatlanabilir TelefonlarMobirollerTeknolojiXiaomi

Katlanabilir Xiaomi Telefon, Galaxy Fold ve Mate X Karışımı Gibi Olacak!


Xiaomi katlanabilir akıllı telefon Galaxy Fold ve Huawei Mate X’in gibi görünecek mi? Gerçek patent görselleri ortaya çıktı…

Çin devinin patentine dayanarak Huawei Mate X2‘nin nasıl görünebileceğine kısa süre önce bir göz atmıştık. Şimdi sıra Xiaomi marka yeni katlanabilir telefonda. Tüm işaretler, muhtemelen katlanabilir akıllı telefonlar için mevcut altın standart olan Samsung Galaxy Z Fold 2‘ye oldukça benzer olacağını gösteriyor.

Şimdi, başka bir Çinli dev olan Xiaomi‘nin patenti (LetsGoDigital aracılığıyla) ortaya çıktı ve bu da hala katlanabilir bir cihaz üzerinde çalıştığını gösteriyor, ancak bunun yerine ilk nesil Galaxy Fold‘a benzeyebilir ve aynı zamanda büyük, dikey bir kamera modülüne sahip olabilir. İlk Huawei Mate X‘te gördüğümüze benzer bir şekilde.

Söz konusu Xiaomi patenti bugün Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi (CNIPA) tarafından onaylandı ve yayınlandı – 20 Ekim 2020. İlk Galaxy Fold gibi, Xiaomi‘nin katlanabilir akıllı telefonunda küçük bir dış ekran (4,6 inç) var. Samsung, Galaxy Z Fold 2‘de neredeyse uçtan uca hale getirerek Galaxy Fold‘un küçük dış ekranını şimdiden büyük ölçüde iyileştirdi.

Xiaomi‘nin patentinde telefonun arka yüzünde üçlü bir kamera modülü görüyoruz. Katlanabilir ekranın yanında ise yukarıdan aşağıya giden dikey bir kamera modülümüz var. Bahsettiğimiz gibi, Mate X‘tekine oldukça benziyor.

Bunun, şirket tarafından patentli veya alaylı gördüğümüz ilk Xiaomi katlanabilirinden uzak olduğunu belirtmek önemlidir. 2019‘un başlarında, Xiaomi‘nin ekranda yalnızca bir değil iki katlama noktası bulunan katlanabilir bir akıllı telefon göstererek diğer firmalarla dalga geçtiğini gördük. Ne yazık ki, bu heyecan verici konsept hiçbir zaman gerçek bir tüketici ürünü haline getirilmedi. Daha yakın bir zamanda Xiaomi‘den, şirketin potansiyel bir katlanabilirlik için Huawei Mate X benzeri tasarımlara baktığını ima eden ilk başka bir patent gördük.

Xiaomi‘nin ilk katlanabilir akıllı telefonu için hangi katlanır akıllı telefon tasarımını kullanacağını henüz göremedik.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu