Akıllı TelefonAndroidGeneliPhoneTeknoloji

Akıllı telefon fiyatları yükselişte! Rekor kırıldı

GfK tarafından yayınlanan bir rapora göre akıllı telefon fiyatları yükselişte. Bu yılın üçüncü çeyreğini kapsayan raporda telefon fiyatlarında rekor bir artışın yaşandığı görülüyor. Telefonların ortalama satış fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre %7 arttı. Fiyatlarda yaşanan artış sürpriz değil, zira son zamanlarda akıllı telefonların birim maliyetlerinde belirgin bir artış söz konusu.

Akıllı telefon fiyatları artıyor

Artan fiyatlara rağmen küresel akıllı telefon talebinde %3 oranında bir artık kaydedildi. Geride bıraktığımız çeyrekte toplam 367 milyon telefon satıldı. Bu yıl en çok telefon satışı da zaten üçüncü çeyrek döneminde gerçekleşti.

Brezilya’nın öncülük ettiği Latin Amerika pazarındaki sevkiyat, geçen yılın aynı dönemine göre % 11 yükselirken, Orta ve Doğu Avrupa % 9’luk artış gerçekleşti. Rapor  ayrıca, geleneksel olarak güçlü piyasaların düşüşte olduğunu gösteriyor. Batı Avrupa’daki sevkiyat 30.9 milyona ulaşırken, geçen yılın üçüncü çeyreğine göre % 7’lik bir düşüş gerçekleşti. Ancak genel olarak akıllı telefon üreticileri, ortalama satış fiyatındaki artış nedeniyle daha fazla gelir elde ettiler.

Önemli bir veri olarak son üç ayda satılan sekiz telefondan birinin fiyatı 900 $’ın üzerinde. Bu oran geçen yıl on altıda birdi.

Çok sayıda uygun fiyatlı akıllı telefon satışı gerçekleşmesine rağmen Çin’deki akıllı telefon ortalama fiyatlarında %15’lik bir artış yaşandı. Ülkede geride bıraktığımız çeyrekte 117 milyon telefon satışı gerçekleşti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu