AppleGeneliOSiPhone

iOS 17 Sürümünde Yer Alacak Bazı Gelişmeler Şimdiden Açıklandı


Apple’a yakın bir kaynak iOS 17 sürümünde yer alacak bazı önemli gelişmeleri şimdiden duyurdu. Arayüzde bir değişiklik olmayacak.

Apple’a en yakın kaynaklardan biri olan LeaksApplePro adlı hesaptan iOS 17 sürümü hakkında önemli gelişmeler açıklandı. iOS 17’nin bu yılın eylül ayında iPhone 15 serisiyle birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

Kaynağın aktardıklarına göre iOS 17’de görsel anlamda herhangi bir değişiklik olmayacak. Hatta iOS 16 ile neredeyse aynı görünecek. Apple yeni sürümde görsellikten ziyade kararlılık ve performansın yanı sıra Apple Reality Pro AR/VR kulaklığı desteğinin iyileştirilmesine odaklanılacak.

iOS 17’deki önemli yeniliklerden biri de kulaklıklara özel bir uygulama olacak. Bu, Watch uygulamasına benzer, ancak “Önemli ölçüde daha fazla özellik” içerecek. Ayrıca Müzik uygulamasında navigasyonla ilgili bazı değişiklikler olacak. Posta uygulaması biraz basitleştirilecek, Hatırlatıcılar ve Dosyalar iyileştirilecek, ancak bunların tam olarak nasıl olacakları henüz bilinmiyor. Yine diğer ön yüklü Apple uygulamalarında küçük çaplı değişiklikler beklenebilir.

iOS 17, iPhone 15 Serinde Çentik Olmayacağını Onayladı

iOS 17’de ikisi zaten mevcut olan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max dahil olmak üzere altı telefonda Dynamic Island çalıştırılacak. Bu gelişme iPhone 15 serisindeki hiçbir modelde çentiğin kullanılmayacağını onaylıyor.

Öte yandan dört iPhone 15 modelinin tümünde USB-C bağlantı noktası yer alacağı onaylandı. Fakat sadece Pro ve Pro Max modelleri USB 3.2 hızını destekleyecek. Ayrıca iPhone 15 Pro Max’in iPhone 15 Pro’ya göre daha iyi bir görüntüleme yazılımına ve ve daha iyi bir soğutma sistemine sahip olacağı bildiriliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu