Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Google uygulamaları ve servisleri Huawei telefonlara nasıl kurulur? Google’sız Huawei kalmasın!

Google uygulamaları ve servisleri olmadan gelen yeni Huawei telefonlara nasıl bu hizmetleri yükleyebileceğinizi anlatıyoruz. Google’sız Huawei kalmasın!

Huawei ile Google’ın arası ABD-Çin ekonomik savaşı yüzünden açılmış ve Çinli firmanın Android lisansı iptal edilmişti. Bu iptal kararının ardından Huawei’nin 2019’un son çeyreğinden sonra tanıtacağı tüm modellerinde Google Servisleri’nin ve uygulamalarının yer almayacağı açıklanmıştı. Mate 30 ailesi ve sonraki modellerde Google’ın servislerine yer veremeyen Huawei, çareyi Huawei Mobil Servisleri’nde bulmuştu. Henüz pek yaygınlaşmayan Huawei Mobil Servisleri, hala tam anlamıyla Google alternatifi değil.

Huawei’nin cihazlarını seven ve bunları satın alan kullanıcılar ise dolaylı yoldan sisteme Google’ın servis, hizmet ve uygulamalarını kurmak için farklı yöntemler arıyor. Bu yöntemler arasında ROM atmak gibi meşakkatli yöntemler bile bulunuyor. Ancak bizim sizlerle paylaşacağımız bu yöntem sayesinde cihazınıza ROM atmadan bir kaç adımda Google uygulamaları ve servislerini yükleyebileceksiniz.

Rehberimize geçmeden önce telefonunuzda bu işlem sırasında ve sonrasında oluşabilecek sorunlardan dolayı TeknoBurada olarak sorumluluk kabul etmediğimizi belirtelim. Bu yöntemi denemeden önce verilerinizi buluta veya harici depolama birimine yedeklemenizi şiddetle öneriyoruz. Eğer tüm koşulları kabul ediyor ve yedeğinizi aldıysanız aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Google uygulamaları ve servislerini Huawei telefonlara kurma işlemi!

  1. Adım: Chat Partner isimli uygulamayı buradan indirin.
  2. Adım: Cihazınızdan “Bilinmeyen Kaynakalar” bölümünden izin ver seçeneğini aktif hale getirin ve uygulamayı yükleyin.
  3. Adım: Uygulamayı açtıktan sonra; Detect device, Repair Now ve Activate seçenekelerine tıklayın.
  4. Adım: Bu işlemler sonra cihazınız yeniden başlayacak.
  5. Adım: Cihazınız açıldıktan sonra Google hesabınız ile giriş yapın.

Google uygulamaları

Bu işlemler sonrası Google Play Store, Gmail, Haritalar ve Fotoğraflar gibi Google servis ve hizmetlerini kullanmaya başlayabilirsiniz. Son olarak Huawei’nin dolaylı yoldan Google Servisleri’nin telefonlara yüklenmesini tavsiye etmediğini belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu