Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPO

OPPO Android 13 / ColorOS 13 Beta Programını Başlattı


OPPO Android 13 tabanlı ColorOS 13’ün duyurusunu Çin’de yaptıktan sonra kapalı beta programının başladığını açıkladı.

OPPO Android 13 tabanlı ColorOS 13 için çalışmaların başladığını resmi olarak açıkladı. ColorOS 13 sürümü ilk etapta şirket içerisinde test edilecek. Kapalı beta programında OnePlus 10 Pro, OPPO Find X5 ve Find X5 Pro modelleri dahil olabilecek. OnePlus 10 Pro’dan dan anlaşıldığı üzere kapalı beta programına yalnızca Çinli kullanıcılar katılabilecek. Küresel çaptaki kullanıcıların ise bir süre daha beklemesi gerekecek.

ColorOS 13’ün kapalı beta yapısının hala geliştirme aşamasında olduğu için günlük kullanımı etkileyen sorunlarla karşılaşılması mümkün. Dolayısıyla katılacak kullanıcıların bunu göz önünde bulundurması gerekiyor.

ColorOS 12 ile kıyaslandığında ColorOS 13 için dahili testler yaklaşık bir ay erken başlamış görünüyor. OPPO bu durumda kararlı güncellemeyi daha erken yayınlayabilir.

OPPO Android 13 / ColorOS 13 Neler Sunacak?

Digital Chat Station adlı güvenilir hesap geçtiğimiz gün ColorOS 13 sürümüne ait bazı ekran görüntüleri paylaştı. Bu görüntüler, ColorOS 13 ile birlikte klasörler ve widget‘larda iyileştirmeler olacak. Kullanıcılar ana ekranda klasör boyutunu genişletebilecekler. Bu sayede klasördeki tüm uygulamaları aynı anda görmek mümkün olabilecek.

ColorOS 12 ile birlikte yenilenen widget sisteminin ColorOS 13’te daha da geliştirileceğini görüyoruz. ColorOS 13 ayrıca arayüz yapısı itibariyle OnePlus’un Çin’de artık kullanılmayan HydrogenOS’a (OxgenOS) arayüzüne benzeyeceğini bildiriyor. Bu gelişme ColorOS 13’ün daha hafif bir arayüze sahip olacağını onaylıyor olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu