Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 20 lite için beklenen güncelleme çıktı!

Huawei Mate 20 lite için uzun zamandır beklenen Mart ayı Android güvenlik güncellemesine kavuştu. İşte güncellemenin tüm detayları.

Huawei, geçtiğimiz 2018 yılında karşımıza Huawei Mate 20 lite modeli ile çıkmıştı. O dönem Google ile arası iyi olan firma, Google Servisleri’ni kullanabiliyordu. Huawei, daha sonra bu modeli için geçtiğimiz Şubat ayında EMUI 10 güncellemesini yayınlamıştı. Bu güncelleme ile Ocak ayı Android güvenlik yamaları da sisteme dahil edilmişti.

Çinli teknoloji devi Huawei, bugün bir güncelleme daha yayınladı. Bu güncelleme ile birlikte Google’ın düzenli olarak sunduğu güvenlik yamalarının Mart ayına ait olan sürümü sisteme eklendi. Performans ve stabilite iyileştirmelerini de barındıran bu güncelleme yine OTA üzerinden sunuluyor.

Google güvenlik yaması ile birlikte sistemdeki 2 kritik ve 20 adet yüksek seviyeli güvenlik (CVE) açıkları kapatılıyor. EMUI sürümünü 10.0.0.185 yükselten bu güncelleme yaklaşık olarak 121 MB büyüklüğüne sahip. Güncellemeyi yüklemek için; Ayarlar>Sistem güncelleme>Yazılım Güncelleme>Güncellemeleri denetle>İndir ve yükle adımlarını takip edebilirsiniz.

Huawei Mate 20 lite

Şimdilik Avrupa ülkelerinde indirime sunulan bu güncellemenin 1-2 gün içerisinde Türkiye topraklarında olacağını söyleyebiliriz. Bu tip ara güncellemeleri yüklemenizi şiddetle öneriyoruz. Özellike de Google’ın güvenlik yamalarını içeren güncellemeleri sektirmeden indirin ve yükleyin. Aksi durumda cihazınız saldırılara karşı açık konumda olabilir.

Mate 20 Lite için yayınlan bu güncellemenin son olacağını belirtelim. EMUI 10.1 güncellemesini Mate 20 ve 20 Pro modelleri alacakken Lite model es geçilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu