Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

GhostWire: Tokyo Ön İnceleme – DualSense Yakan Oyun!

Bethesda’nın PlayStation 5 için yayınlayacağı GhostWire: Tokyo oyununa hızlı bir bakış atıyoruz. Oyunun ön gösterimi etkileyici görünüyor.

Bethesda Mart ayının sonlarına doğru karşımıza GhostWire: Tokyo ile çıkacak. 22 Mart’ta PlayStation 5 ve PC için çıkacak oyunu çıkmadan ön incelemesini yapma fırsatı bulduk. Merakla beklenen ve bu yılın sürprizlerinden olacağını düşündüğümüz oyun bakalım oyunculara ne gibi yeni deneyimler sunacak? 

GhostWire: Tokyo Ön İnceleme

Ghostwire: Tokyo , E3 2019’da duyurulmasından bu yana, Bethesda’nın tuhaf ve anlaşılmaz oyunlarından biri olmayı başardı. Oyunun nasıl oynayacağına dair net bir bakış olmadan yıllar geçti. Nihayet beklenen gün için geri sayım başladı. Bu hafta Bethesda, PC ve PlayStation 5’e özel oyunun nihayet 25 Mart’ta çıkış tarihinin olduğunu doğruladı.

Ghostwire, Tango Gameworks’ün Evil Within serisinin doğrudan halefi gibi hissetmek yerine, karmaşık görsel efektleri, akılda kalıcı sanat yönetimini, Amnesia’nın sürünen korkusunu ve fantastik, sihirle dolu keşif ve savaşını birleştirerek korku oyununa yeni bir adım atıyor. Anlayacağınız fantastik bir korku oyunu bizleri bekliyor.

Akito ile maceraya koyuluyoruz

Oyun, kahramanı Akito’nun doğaüstü bir olaydan hayatta kalan tek kişi olduğu Tokyo’nun Shibuya semtinde başlıyor: Bir sis şehri kaplıyor ve dokunduğu herkesi ortadan kaldırıyor. Tuhaf bir rüyanın içinde yaşayan Akito, kendi geçmişi olan KK adında bir ruh halindeki adamla tanışıyor.

Birlikte kaynaştıktan sonra, Akito ve KK hayaletlerle savaşma, kayıp ruhları kurtarma ve Kannya adında ürkütücü, her yerde hazır bulunan beyni savuşturma görevini üstleniyor. Sega’nın Yakuza serisindeki yoğun bir Tokyo bölgesinde tonlarca binaya girip çıkmayı düşünün ve ardından daha fazla binanın açık ve kullanılabilir olduğunu hayal edin. İşte GhostWire Tokyo tam bu kalemde bir oyun.

Şehirdeki nesneler bile, siz yanlarından geçerken şekil değiştirmeye ve şekil değiştirmeye başlayabiliyor. Bu da yakındaki bir ruhun kurtarılmaya ihtiyacı olduğunu veya bir Torii kapısının temizlenmesi gerektiğini oyunculara hissetiriyor.

GhostWire: Tokyo

Akito, öncelikle elementlere (rüzgar, ateş, buz, olağan) dayalı büyülü güçleri kanalize ederken, aynı zamanda büyülü yeteneklerinin çeşitli arsalar için elinden alındığı anlarda bir ok ve yay kullanıyor.  Şimdilik oyunun 30 dakikalık bir bölümünü oynadık. Bu süreçte oyunculara sunulan deneyim oldukça sağlam görünüyor.  Oyunun başında Akito’nun iki yeni silahın kilidini açtığını ve KK’nin ne yapılması ve nereye gidileceği konusunda talimatlar oyunculara sunuluyor. İkilinin oyunda nasıl buluştuğu henüz netlik kazanmıyor. Muhtemelen oyunun sonlarına doğru bu ikili arasındaki bağ netleşecek. 

Oyunda savaş dinamikleri zor görünmüyor. Akito’nun sınırlı büyülü cephanesi bulunuyor. Bu nedenle oyuncuların hızlı ateş etmek yerine geri çekilmeye ve dikkatli bir şekilde atış yapmaya teşvik edildiği bir tür cephane yönetim sistemi var. Akito’nun savuşturması, oyuncuların doğru zamanlama ile tuşa bastamaları durumunda hayalet düşmanların mor enerji patlamalarını onlara geri gönderiyor.  Bu diğer oyunlarda gördüğümüz strike sistemi gibi bir şey.

Yetenek yükseltme ağacına da kısaca bir göz attık. Yükseltme ağacı oldukça çeşitli görünüyor. Nihai sürümde bu ağacın genişleyip genişlemeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Grafikler yeni nesile yakışır türden

Ghostwire’ın görselleri söz konusu olduğunda, şimdiye kadar PS5’i hak edecek kadar güzel ışıklandırma, gölge ve parçacık efektleri gördük. Özellikle DualSense kullanımını Bethesda yalayıp yutmuş diyebiliriz. Xbox’ın bünyesinde yer alan Bethesda, PlayStation’ın kendi stüdyolarının kalitesinde bir DualSense deneyimi sunuyor. Yağ gibi akan giden oyun bize ilk başta Superhot’ı andırdı.

Evet ilginç bir benzetme olduğunun farkınayız ama oyun gerçekten de yağ gibi akıyor. Ghostrunner ve Superhot karışımı ancak bu iki oyundan konusu, bölüm tasarımı ve grafikleri ile ayrışan bir yapım sizleri bekliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu