Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Olay! Olay!!! Huawei benchmark sonuçlarında hile yaptığını kabul etti!


Akıllı telefon pazarında gün geçmiyor ki yeni bir sansasyon ile karşılaşmayalım. Geçtiğimiz günlerde Çinli üretici Huawei‘nin akıllı telefonların selfie çekimlerini profesyonel makineler ile yaptığının ortaya çıkmasından sonra bugün de sentetik yazılımların daha fazla sonuç vermesi için bir yazılım kullandığı ortaya çıktı. Huawei benchmark yazılımlarının yüksek skorlar vermesini sağlamak için OnePlus‘ın da zamanında kullandığı bir yazılım algortiması kullandığını düşünüyoruz. Nereden bakarsanız bakın kendine “dünyanın en büyük ikinci üreticisiyim” diyen bir üreticinin kendini bu duruma sokmasını kabul edemiyoruz. Yazılımcılar CEO’ya bu konuda bilgi vermiş olabilir ve bu insanlar bunu yapmak için hazır olabilirler ama işin en başındaki kişinin buna onay vermesini eleştirmek durumundayız.

Huawei benchmark sonuçlarını bilerek yüksek çıkardı!

Berlin’de yapılan IFA 2018 etkinliğinde Anandtech yayınının Huawei ile yaptığı bir röportajda şirket yetkilisi Huawei’nin böyle bir yol izleyerek daha yüksek skorlar aldığını kabul etti. Huawei’nin Tüketici İş Grubunda Yazılım Başkanı Dr. Wang Chenglu ise yine basın ile yaptığı bir toplantıda bu durumdan haberdar olduğunu ve diğer üreticilerden geri kalamayacaklarını da belirtti. Peki bu noktada alınan kamera puanları ile ilgili de bir durum olabileceği hiç aklınıza gelmedi mi?

DxOMark puanı da şaibeli?

Daha önceki yazılarımızda DxOMark sitesinin Huawei P20 Pro’ya bu kadar büyük bir puan vermesini garipsemiş ve bugüne kadar 1- 2 puan farkların oluştuğu bir ortamda bir anda ne oldu da 10 puan fark verildiğini sorgulamıştık. Bunun cevabını ise Mate 20 Pro’ya verilecek puandan sonra anlayacağız. Bakalım DxOMark sitesi Mate 20 Pro’ya ne puan verecek?

Bizim Yorumumuz!

Üreticilerin bu ve buna benzer işler yapmasını doğru bulmuyoruz. Huawei CEO’sunun şunu anlaması gerekiyor. Huawei telefonları kullanıcıların satın almasının ilk sebebi Antutu sonuçları, DxOMark sonuçları değil. Ülkemizde bayiilere verilen puan sistemli prim sistemidir…

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro ekran detayları belli oldu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu