Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO Find X3 devrimsel ekran özellikleri ile gelecek

OPPO’nun yeni telefonu OPPO Find X3 devrimsel ekran özellikleri ile sınırları zorlayacak. Peki, bu telefonu özel kılacak olan şey ne?

OPPO’nun INNO DAY 2020 etkinliğinin ikinci gününde firma, 10 bitlik görüntü ve videoyu destekleyecek tam yollu renk yönetimi sistemini duyurdu. Çinli teknoloji devi, 2021’de amiral gemisi OPPO Find X3 serisinde ilk olarak yeni 10 bit renk yönetim sistemini kullanacağını açıkladı. Peki, bu teknoloji tam olarak nasıl çalışacak ve kullanıcılara neler sunacak?

Bu teknoloji görüntülerde HEIF’te (Yüksek Verimli Görüntü Formatı) 10 bitlik DCI-P3 renk gamını ve videoların yanı sıra gerçek 10 bitlik görüntüleri de tam olarak destekleyecek.

OPPO Ar-Ge, distorsiyon düzeltme, çok çerçeveli gürültü azaltma ve ultra yüksek çözünürlüklü teknolojilerini de geliştirdi. Dijital Örtüşme (DOL) HDR moduna sahip görüntü sensörlerini destekliyor. OPPO, ekranda sürekli olarak doğru bir görüntü için 0,4 JNCD (Sadece Fark Edilebilir Renk Farkı) seviyesini koruyacağını söyledi.

OPPO Find X3

D65’i standart beyaz nokta renk sıcaklığı olarak kullanacak ve farklı renk gamutlarının ekranlarının tutarlılığını sağlayacak. Farklı uygulamaların renk gamındaki tutarsızlığı önlemek için üçüncü taraf uygulamalar için renk yönetimi SDK’si de olacak. OPPO, renk telafi sistemini 2.0 sürümüne yükseltecek ve bunun için Zhejiang Üniversitesi ile birlikte çalışıyor.

OPPO’nun yeni amiral gemisinin 2021’in ilk yarısında tanıtılması bekleniyor. Ekran konusunda olduğu gibi kamera alanında da yenilikler sunacak olan Çinli firma, rakipleri ile olan farkını önümüzdeki yıl açacak gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu