AndroidGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Çip Krizi Intel’e Göre Bu Tarihte Bitiyor!

Teknolojideki her sektörü olumsuz etkileyen çip krizi için yeni değerlendirmeler Intel’den geldi. İşte detaylar sizlerle.

Dünyadaki çoğu insan, piyasadaki bütün sektörlerin kan kaybetmesine neden olan küresel çip krizi sorunun farkında. En çok darbe alan akıllı telefon ve bilgisayar sektörünün de yarası büyük. Dünya çapında çip lideri olan ve kendi çiplerini üreten Intel de büyük oranda etkilendi. Bu defa Intel’in patronu Pat Gelsinger, bu küresel sıkıntı için yeni değerlendirmelerde bulundu. Gelin onlara göz atalım.

Intel CEO’su Pat Gelsinger Çip Krizini Kuma Gömdü

CNBC tarafından aktarılan son raporlar dünya genelinde etkisini hissettiren çip krizi için yeni umutları yükseltti. Aktarılan raporlara göre, Intel CEO’su Pat Gelsinger’in belirttiği üzere küresel çip sorunu, 2024 yılına kadar bitecek. Koronavirüs etkilerinin dünya genelinde zayıflamasıyla ve çip üretiminin yoğunlaşmasıyla birlikte bu görüşün doğru olabileceğini söyleyebiliriz.

Ayrıca diğer grafik çip devleri AMD ve NVIDIA da çip krizinin 2025-2024 yıllarına kadar gündemden düşeceğini ve biteceğini aktarmıştı.

Çip Krizi

Bu çip krizinin bitişinin bir anda olmayacağını özellikle belirten Pat Gelsinger, bu durumun kademeli olarak azalacağını ve Intel’in yapacağı yeni yatırımlarla birlikte daha da azalacağını belirtti. Diğer firmaların da Intel’i örnek alıp çip krizi sorununu yok etmeye odaklanması gerektiğini düşünüyoruz.

Çip krizinin bitmesiyle birlikte dünya genelindeki bilgisayar, akıllı telefon ve grafik kartı gibi cihaz ve bileşenlerin yüksek fiyatı artık uygun seviyelere düşecektir. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu