AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 13 mini Son Şansını da Kullanamadı!

Apple iki nesildir duyurduğu mini iPhone’lardan umduğunu bulamadı. Son olarak iPhone 13 mini satışları da beklentilerin altında kaldı.

Counterpoint Research, iPhone 14 mini’nin iptal edildiği iddiaları arasında iPhone 13 modelleri için bir satış raporu yayınladı. Rapora göre Apple üst üst altı haftadır Çin’de en fazla akıllı telefon satışı gerçekleştiren marka konumunda. iPhone 13 serisinin kamera tarafındaki iddiası, 5G ağların desteklenmesi ve rekabetçi fiyatları Apple’ı Çin’de bir numarada tutmaya devam ediyor. Raporun ayrıntılarında iPhone 13 serisinde hangi modelin satışlara ne kadar etki ettiğinden de söz ediliyor. Buna göre iPhone 13 mini seride en az satan model durumunda.

iPhone 13 % 51’lik satış dilimiyle tüm iPhone 13 ailesinde en fazla satan telefon olmayı başarıyor. İkinci sırada % 23’lük satış dilimiyle iPhone 13 Pro Max yer alıyor. Onu % 21’lik oranla iPhone 13 Pro izliyor. Söz konusu mini model olduğunda ise, telefonun seri içerisindeki satış payı sadece % 5 olarak belirlendi. Her ne kadar bazı kullanıcılar kompakt telefonları övse de genellikle seri içerisinde en az satan modeller oluyor. Benzer bir durumu Galaxy S10 serisinde de gördük. Galaxy S10e, Galaxy S10 ailesinde en az zaten model olmuştu; ki zaten Samsung devam modelini bir daha çıkarmadı.

2020’de iPhone 12 mini de yine seri içerisinde en az ilgi gören model olmuştu. Bu yıla yani iPhone 14 serisine geldiğimizde Apple’ın mini modeli ortadan kaldıracağı artık yüksek sesle dile getiriliyor. Bu yıl iPhone ailesine Pro Max ile aynı boyutta, ancak nispeten düşük özellikli bir model dahil edilecek. İsimlendirmenin de iPhone 14 Max olacağı belirtiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu