Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone 8 ve iPhone X, iPhone 6/6 Plus’ın gerisinde kaldı


Apple’ın eylül ayında gerçekleştirdiği etkinlikte duyurduğu yeni iPhone’lar nasıl bir satış performansı sergiliyor? Yayımlanan son bir araştırma iPhone 8 ve iPhone X modellerinin elde ettikleri satışların genel iPhone’lara oranı noktasında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın bile gerisinde kaldığını gösteriyor.

iPhone 8 ve iPhone X satışları iPhone 6/6 Plus’ın gerisinde kaldı

Yapılan araştırmaya göre iPhone 8/8 Plus ve iPhone X, Amerika’da iPhone telefon satışlarının %69’unu oluşturuyor. Son üç yıldaki verilere bakıldığında yeni nesil iPhone’ların daha önceki modellerin gerisinde kaldığını görüyoruz. iPhone 6/6 Plus bu alanda önemli bir başarı elde ederek, satışa sunulduğu aynı dönemde tüm iPhone satışlarının %91’ini oluşturmuştu. Bu oran iPhone 6S modellerinde %71, iPhone 7 modellerinde ise %73 şeklinde karşımıza çıkmıştı.

2017 model iPhone’lardan iPhone X tek başına satışların %30’luk dilimini oluşturuyor. iPhone 8/8 Plus ise %39’unu oluşturuyor.

Peki yeni iPhone modellerine olan ilginin zamanla azalmasını neye bağlanıyor? Piyasadaki iPhone çeşitliliğinin artması ve buna bağlı eski modellerde yaşanan fiyat düşmesi, iPhone X’nun pahalı olan fiyatı ve piyasada bulunabilirliği bu etkenlerin başında geliyor.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu