Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 5 tasarımı ortaya çıktı! Keşke çıkmaz olaydı…

Google’ın Ekim ayında tanıtacağı yeni telefonu Google Pixel 5, tasarımı ile karşımıza çıktı. Görünüşe göre Google erken pes edecek.

Google, geçtiğimiz ay karşımıza uygun fiyatlı Pixel 4a ailesi ile çıkmıştı. Amiral gemisi modelleri ile umduğunu bulamayan teknoloji devi artık şansını orta segmentte arayacağını açıkça belli etmişti. Bugün ise Google’ın Ekim ayında tanıtması beklenen Google Pixel 5 modeli tasarımı ile kendini gösterdi.

Pixel 5’in tasarımına bakacak olursak; telefonda nokta çentik şeklinde ön kamera yer alacak. Arka bölümde ise çift kamera kurulumu bulunacak. Parmak izi okuyucusunu fiziki olarak telefonun arkasında konumlandıracak olan Google, bu modelde orta segment işlemci kullanılacak.

Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 765G yonga setinden ve 6 GB RAM‘den alması beklenen telefon, neyse ki ekran tarafında feragat etmeyecek ve 5.7 inç büyüklüğünde AMOLED ekran kullanacak. Fiyat konusunda 999 dolar yerine artık 599 dolar veya 499 dolar bandına inecek olan Google, bu sayede hem Çinli rakipleri ile hem de Apple ile rekabet edebilecek.

Google Pixel 5

Kutusundan Android 11 işletim sistemi ve hızlı şarj destekli 3.080 mAh kapasiteli batarya ile çıkacak olan telefonun yine Amerika ve belli başlı Avrupa ülkelerinde satışa sunulacağını belirtelim. Google’ın bulut tabanlı oyun servisi Google Stadia için de bir takım oyun optimizasyon araçları ile gelecek olan telefonda Wi-Fi 6 teknolojisinin yer alacağı söyleniyor. Wi-Fi 6 sayesinde hem daha hızlı hem de daha düşük gecikme süreli internet sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu