Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerPixel

Google Tensor G2 Özellikleri Netleşmeye Başladı

Google, Pixel 6 ailesinde Qualcomm yonga setlerini kullanmak yerine Google Tensor yonga setini tanıtmıştı. Apple’a çok benzer bir şekilde, Google artık akıllı telefonlarının donanım ve yazılımı üzerinde daha derin bir kontrole sahip oldu. Şimdi ise sıra Google Tensor G2 yonga setine geldi.

Bu yılın başlarında, Google Tensor G2 için bir donanım evrimi öneren raporlar vardı. MediaTek ve Qualcomm’un kullandığı daha yeni ARMv9 yerine ARMv8 mimarisinin bu yonga setinde kullanılacağı söyleniyordu. Ancak, orta seviye çekirdeklerde yükseltmelerin olacağı söyleniyordu. ARM Cortex-A76’yı Cortex-A78 çekirdekleriyle değiştirmek gibi. Ne de olsa bunlar o mimarideki en son gelişmelerdi.

Ancak bugün ortaya çıkan söylentiler, Tensor G2’de aynı Cortex-A76 çekirdeklerini öneriyor. Şimdi, geliştirici Kuba Wojciechowski’den yeni bir rapor onaylıyor. Google, 2018’in Çekirdeklerini kullanmaya devam edecek.

Google’ın yaklaşmakta olan amiral gemisi yonga setinde Tensor G1’in özelliklerini koruyarak 2018’den Cortex-A76’yı kullanacak. Bu çekirdek mimari dört nesildir modası geçmiş. Sonuçta ARM, Cortex-A77’ye sahip. Cortex A78, ARMv8 standardı için en yenisidir. ARMv9 için Cortex-A710 ve A715 var. Ancak, bunlar büyük bir donanım yeniden tasarımı gerektirecektir.

Google bazı küçük iyileştirmelerle bunu telafi etmeye çalışacaktır. Ne yazık ki bu, Pixel ve diğer Android amiral gemileri arasındaki boşluğu genişletecek. Performans açısından, Google Tensor G2, Snapdragon ve MediaTek’in gerisinde kalıyor.

Geliştiriciye göre, Google saat hızında iyileştirmeler yapacak. Bunlar, çok çekirdekli performansta %10 performans artışı getirecek. Ancak tek çekirdek performansındaki artış neredeyse önemsiz olacak. Ancak geliştirici, bunun hiç de kötü olmadığını belirtiyor.

Tensor G2

CPU kısmında iyileştirme olmamasına rağmen GPU bölümünde durum daha iyi. Bu nedenle Pixel 7 serisi, oyuncular için geçerli bir seçim olmaya devam edebilir. Pixel 7 ile zorlu oyunlar oynamayı planlıyorsanız, muhtemelen büyük bir sorununuz olmayacaktır. Google’ın Mali-G78 MP20 GPU’yu daha yeni bir Mali-G710 için değiştirdiği bildiriliyor. Örneğin, Dimensity 9000’de bulunan aynı GPU. ARM’ye göre, yeni GPU %20 daha hızlı ve %20 daha verimli.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu