Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Ferrari SP48 Unica Sadece 1 Kişi için Üretildi!


Ferrari’den ısmarlama otomobil geldi. Sadece bir kişi için üretilen Ferrari SP48 Unica şahane tasarımı ile dikkat çekiyor.

Tek bir müşterinin emriyle yaratılan fütüristik Ferrari SP48 Unica, çift turbolu F8 Tributo’yu andırması ile dikkat çekiyor. Ancak yan yana yapılan çekimler, yeni bir karoser setinin ne kadar fark yaratabileceğini gösteriyor. Bu otomobili sadece bir kişi satın alabilecek.

Ferrari’nin Styling Center ekibi, Maranello fabrikasındaki mühendislerle birlikte çalıştı. Ekip prosedürel-parametrik modelleme ve 3D katkı prototipleme sayesinde üç boyutlu petek şekillerine sahip bir ızgara ve arka motor kapağı da dahil olmak üzere bazı vahşi yeni vurgularla otomobilin dışını kaslı ve fütüristik yeni bir görünüm için tamamen yeniden tasarladı.

A sütunları, etrafı saran bir ön camın siyah tonunda kayboluyor gibi görünüyor. Ancak durum öyle değil. Efekt, kabine Koenigsegg’in Jesko ile yaptıklarını hatırlatan bir kask-vizör görünümü veriyor.

Arka uç, ikiz yuvarlak egzozlarını ve genel profil şeklini korur, ancak alt bir sırt arasına sıkıştırılmış yarık arka lambalar ve arka tekerlek kemerlerinden uzanan ve merkezde çatıdan inen sağlam bir panele katılan tamamen yeniden tasarlanmış bir arka spoyler ile bizi Cyberpunk 2077 dünyasına götürüyor.

Ferrari SP48 Unica

Karoserin bu kadar kapsamlı bir şekilde değiştirilmesi, Ferrari‘nin soğutma ve bastırma kuvveti için hava akışlarını yeniden işlemesi gerektiği anlamına geliyordu. İç mekan da biraz makyaj yapıldı. Ancak bu fotoğraflara yansıtılmadı. Bu yüzden otomobili satın alan kişinin içerisinden fotoğraf çekip atmasını beklememiz gerekecek. Oldukça şık bir yapıya sahip olan ısmarlama otomobilin fiyatı da henüz açıklanmadı.

Cybertruck Geliyor! Yolları Toza Dumana Katacak!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu