Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Bluetooth Güvenliği için Düğmeye Bastı


Teknoloji devi Google Bluetooth güvenliği için düğmeye bastı. Apple’ın yapamadığını yapıp güvenliği Android’de sağlayacak.

Google, popülerlik kazanmakta olan Bluetooth izleyicilerin casusluk veya diğer yasa dışı faaliyetler için kullanılmamasını sağlamak için çalışıyor. Google Bluetooth güvenliği konusunda Apple’dan bile daha iyi bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Geçen yılın sonunda Apple, çevrenizdeki diğer kişilerin AirTag’lerini bulmanızı sağlayan Tracker Detect uygulamasını yayınladı. Ancak tarama işlevinin manuel olarak başlatılması gerekiyor. Tile, yakın zamanda benzer bir yazılımı indirime sundu. Görünüşe göre Google, ilgili işlevi doğrudan Android’e entegre etmek istiyor.

Google uygulamasının kodunda, yakınlarda bilinmeyen bir cihaz hakkında ve bilinmeyen izleyicilerin keşfi ile ilgili uyarılardan bahsedildi. Ayrıntılar az olsa da ve işlev açıkça geliştirmenin erken bir aşamasında olsa da, kesinlikle çok faydalı olacaktır.

Android güncellemesi ile Bluetooth’u daha güvenli hale getirmek isteyen Google, bunu Apple’dan önce yaparsa büyük bir başarıya imza atacak. Apple’ın da bu konuda iOS 16 güncellemesi ile bu konuda bir atılım yapabilir. Özellikle IoT cihazlar için Apple’dan bu yıl beklenti çok büyük.

İki teknoloji devi arasındaki bu rekabet doğal olarak biz kullanıcılara yarayacak. Bakalım teknoloji devleri yakında bize daha başka ne farklı yenilikler sunacak?

Android Lisansı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu