Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei yeni hızlı şarj sertifikalarını aldı; Mate 40 serisi bam bam bam!

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, yeni hızlı şarj sertifikasını alarak rakiplerinden geri kalmayacağının sinyallerini verdi!

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olarak hem Google‘a, hemde ABD‘ye kafa tutan Huawei, yeni sertifikasıyla Mate 40 serisini oldukça hızlı şarj edebilir. Öyle ki bugün erken saatlerde 120W hızlı şarj için 3C sertifikasını alan Xiaomi‘den birkaç saat sonra 66W hızlı şarj teknolojisi ile gündeme gelen Huawei, tıpkı rakipleri gibi 3C sertifikasını aldı. Bu sayede son günlerde hızlı şarj konusunda sık sık gündeme gelen Xiaomi, OPPO ve Realme gibi üreticilerden geri kalmayan şirket, yeni cihazlarını da daha cazibeli kılabilir.

Alınan sertifikalara göre iki farklı şarj aletini karşımıza çıkartacak olan Huawei, Mate 40 serisinde de bu şarj cihazlarını kullanacak. Bu iki şarj aleti ise; 65W GaN ve 66W hızlı şarj olarak sıralanacak. Peki GaN şarj cihazı nedir? Gelin kısaca bu konuya değinelim.

Peki nedir bu GaN şarj aleti?

GaN şarj cihazı, fiziksel olarak hepimizin kullandığı şarj aletlerinden daha küçük olan, az enerji ile yüksek verim sağlayan oldukça yararlı bir teknolojidir. Ancak maliyet açısından diğer şarj aletlerinden daha pahalı olan Galyum Nitrür şarj aletleri, pek tercih edilmez. Bunun sebebi de az önce belirttiğimiz gibi diğer şarj aletlerine oranla daha pahalı olmasıdır. GaN şarj aletlerinin son üyesi olarak isimlendirebileceğimiz 65W hızlı şarj destekli Huawei şarj aleti de, akıllı telefonlar arasında bu teknolojinin yaygınlaşmasına ön ayak oynayabilir.

Bunların yanı sıra Huawei’nin 65W GaN ve 66W hızlı şarj teknolojilerini Mate 40 serisinde kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor; ancak yapılan bazı iddialar Huawei’nin böyle bir adım atabileceğini belirtiyor. Seri hakkında gelen diğer iddialar ise; 90Hz ekran ve Pro modelinde FaceID sebebiyle yer alacak olan çentik yapısı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu