Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

Realme GT Neo Tanıtıldı! Ne Daha Ucuzu Var Ne De Daha Güçlüsü

Mart ayına ilk amiral telefonunu tanıtarak giren Realme bu sefer de GT Neo adında yeni bir cihazın macerasına yelken açmaya hazırlanıyor!

İçerisindeki Snapdragon 888 yonga seti ile birlikte güçlü olduğunu herkese gösteren Realme GT için kardeş geliyor! Realme GT Neo adında yeni bir modeli piyasaya sürmek için gün sayıyor. Bu yeni model eskisine nazaran daha uygun fiyatlı bir model olacak. Peki GT Neo bizlere neler sunuyor ve abisinden hangi açılardan daha farklı gelin bunu konuşalım.

Realme GT Neo Teknik Özellikleri 

Bildiğimiz üzere Realme GT için en ucuz Snapdragon 888 kullanan cihaz demiştik. Kardeş modeli ise yine güçlü bir işlemci ile geliyor ve aynı ödüle kendisini aday konumuna yerleştirmek istiyor. İçerisinde MediaTek Dimensity 1200 yongsa seti kullanacak olan model tanıtımından sonra birkaç saat içerisinde GeekBanch Benchmark testine tâbi tutulacak. Aynı zamanda cihaz Android 11 desteği ile birlikte gelecek. Bu da demek oluyor ki içerisinde Realme UI 2.0 arayüzünü kullanacak.

İşlemci performansına dönmek gerekirse, MediaTek Dimensity 1200 içerisinde 3.0GHz çalışma hızına sahip Cortex-A78 kullanan 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Bu çekirdeklerin hepsini sıralamak gerekirse cihaz 1×3.0GHz + 3×2.6GHz Cortex-A78 çekirdekleri ve 4x2GHz A55 çekirdeklerini kullanıyor. Hatırlatmak gerekir ki A55 çekirdeği güç verimliliği özelliği ile öne çıkıyor.

Realme GT Neo Tasarım

Dimensity 1200 aynı zamanda 168Hz ekran yenileme hızını destekliyor ancak cihaz 120Hz ekran yenileme hızı ile birlikte gelecek. İşin ilginç tarafı GT Neo 12GB RAM kullanacak ve 65W hızlı şarj destekli en az 4,000mAh büyüklüğünde bir batarya ile birlikte satışa sunulacak. Bunun yanında cihaz 64MP çözünürlüğünde bir kameraya sahiplik yapıyor olacak. Kameranın sensörünü bilmiyoruz ancak Realme GT ile benzer özelliklerde olacağını tahmin ediyoruz.

Fiyat

Dimensity 1200 yonga seti hem Snapdragon 888’den daha ucuz hem de neredeyse yakın performansı sergilediği için GT Neo daha ucuz bir fiyat etiketine sahip olacak diyebiliriz. Realme GT 465$ fiyatla satışa sunulmuştu. GT Neo için henüz bir şey söylemek için erken ancak daha ucuz bir fiyata satışa sunulacağını tahmin ediyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu