Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Android 12 Tanıtım Videosu Yayınlandı! Çok Şey Değişiyor

Android 12 cephesinden hareketli günler yaşanıyor. Beta programı başlıyor, fakat öncesinde yeni sürümün tanıtım videosu yayınlandı.

Android 12 için artık geri sayımdayız. 18 Mayıs tarihinde gerçekleşecek Google I/O konferansında resmi tanıtımı yapılacak yeni Android sürümünde hangi gelişmelerin yer alacağı merak konusu. Neyse ki bu merakımızı gideren bir video yayına girdi.

Geçtiğimiz gün Pixel 6 modellerinin nasıl olacağına bizlere gösteren kaynaktan bu defa Android12 videosu geldi. Yayınlanan videoya bakıldığında Android12’nin arayüz seviyesinde Android 11’den belirgin şekilde farklı olacağı ve kullanıcılara özelleştirme için daha fazla seçenek sunduğu görülüyor.

Yeni Android sürümünde arayüzün neredeyse her yerinde yeni efektler ve animasyonlar yer alacak. Yeni bildirim ekranı, tema desteği, yeni bildirim düzeni, yeni bir klavye ve yuvarlatılmış simgeler Android12’de karşımıza çıkan diğer önemli gelişmeler olacak. Videonun sonunda ayrıca Pixel 6 olduğu tahmin edilen bir telefon gösteriliyor. Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’nun ağustos/  eylül döneminde tanıtılması beklenirken, her iki telefon kutudan Android12 ile çıkan ilk cihazlar olacaklar.

Android 12 Tanıtım Videosu

Öte yandan Google, Android12’nin birinci beta versiyonunu bu hafta içerisinde indirilebilir hale getirecek. Google Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4, Pixel 4a, Pixel 4a 5G ve Pixel 5, Android12 sürümünü ilk test eden modleler olacak. OPPO, Xiaomi, POCO, Vivo ve OnePlus gibi bazı firmalar da yine kimi modellerini bu sürece dahil edeceklerdir. Hatta Vivo amiral gemi telefonu iQOO 7’nin bu sürece dahil olacağını resmen açıkladı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu