Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriNokiaTeknoloji

Nokia 2, Nokia 7 ve Nokia 8 geliyor! Peki ya Nokia 9?


Dünyanın en büyük üreticisi konumundayken yanlış yönetim sonrasında batma noktasına gelen ve daha sonra çareyi “denize düşen yılana sarılır” Microsoft’a satılmakta arayan Nokia markası Windows Phone işletim sisteminin basiretsizliği sayesinde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Daha sonra Microsoft tarafından tüm isim hakları ile birlikte dünyanın en büyük gizli üçüncü üreticisi HMD Global’e 10 yıllığına kiralanan Nokia Android ekosistemine geçiş kararı aldı. Geçtiğimiz Şubat ayında geçekleşen Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıtılan Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 ülkemizde satışa sunuldu. HMD Global Pazarlama Direktörü Pekka Rantala, Fin yayına yaptığı röportajda şirketin gelecekteki planlarını açıkladı ve Nokia 2 Nokia 7 Nokia 8 hakkında konuştu.

Nokia telefonları

Nokia 2 Nokia 7 Nokia 8 Geliyor! Nokia 4 Olmayacak!

Rantala yaptığı açıklama ile yeni nesil Nokia telefonların pazara sunulacağını da müjdeledi. Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 birçok kesime hitap etse de tam anlamıyla pazarı tamamlamıyor. Bu açığı da Nokia 2 Nokia 7 Nokia 8 ile tamamlamayı düşünen HMD Global kullanıcıların karşısına yeni sürprizler ile çıkmayı planlıyor. Sizin de fark ettiğiniz gibi Nokia 4 diye bir model yok. Bu soruyu da cevaplayan HMD Global Pazarlama Direktörü Pekka Rantala bazı Asya ülkelerinde 4 rakamının uğursuzluğu yüzünden Nokia 4 modeli satışa sunulmayacak.

Nokia 2 Nokia 7 Nokia 8
Nokia 2 Nokia 7 Nokia 8

Nokia Tablet yapacak mı?

Bu soruya da cevap veren Rantala, Nokia’nın 2014 yılında Android tabanlı N1 tabletini yaptığını ama kendilerinin bu konuda bir girişiminin olmayacağını belirtti. Bu bizce de en doğru karar. Zira tablet pazarı sürekli küçülüyor ve Apple bu pazarı tek başına domine ediyor. Kısacası önümüzdeki dönemde Nokia N2 Tablet ile karşılaşmayacağız…

Nokia 9 Ne Zaman Gelecek?

Rantala yaptığı açıklamada amiral gemisi bir Nokia modelinden bahsetti. 5,3 inç ekran, Snapdragon 835, 6GB ve 8GB RAM gücüne sahip olması planlanan Nokia 9’un da Ekim – Kasım döneminde pazara sunulacağı açıkça dile getirilmiş oldu.

 

Nokia 6 için yeni güncelleme yayınlandı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu