Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerRazerTeknoloji

Razer Kishi iPhone incelemesi

Razer’ın iPhone için geliştirdiği Razer Kishi oyuncu kumandasını inceliyoruz. Mobil oyunlara Kishi ile anlam katabilirsiniz.

Oyuncuların vazgeçilmez markalarından biri olan Razer, son yıllarda mobil sektöre de adım atmaya başladı. Android telefonlar için aksesuar üreten Razer, şimdi de iPhone için Razer Kishi oyuncu kumandası ile karşımıza çıktı. Mobil oyunların konsol oyunlarına yaklaşması ile mobil oyunculukta büyük bir patlama yaşandı. Özellikle GPU tarafında yaşanan sıçrama mobil oyunların grafiklerini artık istenilen seviyeye getirdi. Ancak telefonda oyun oynamada hala bir handikap bulunuyor. O da dokunmatik ekran. Konsol ve PC oyuncuları dokunmatik kontrollerden pek zevk alamıyor. İşte tam da bu noktada Kishi devreye giriyor.

Apple bildiğiniz gibi bir dönem MFi adı verilen bir sertifika oluşturmuştu. MFi sertifikası olmayan kontrolcüler iPhone ve iPad ile çalışmıyordu. Razer bu sertifikayı almasının yanı sıra iPhone’u resmen bir Nintendo Switch’e çeviriyor. PlayStation ve Xbox kontrolcüleri de bildiğiniz gibi iPhone’a resmi olarak Bluetooth ile bağlanabiliyor. Ancak pratikte bu kontrolcüler ile oyun oynamak pek kolay değil. İllaki kontrolcüyü iPhone’a takmak için bir apart takmanız gerekiyor. Ancak Kishi yapısı itibariyle iPhone’a kolayca takılıyor.

Razer Kishi inceleme

Nintendo Switch formundaki bu kontrolcü iPhone’a Lightning bağlantısı ile bağlanıyor ve şarjı pek engellemiyor. Şarjı engellemediği gibi kontrolcüyü taktığınızda iPhone’u şarj etmeniz için Kishi’de ayrı bir port yer alıyor. Buradan hem iPhone’u şarj edebilir hem de oyun keyfinizin yarıda kalmasının önüne geçebilirsiniz.

Kontrolcüyü iPhone’a bağladığınızda otomatik olarak algılanıyor. Apple Arcade, PlayStation Remote Play ve Xbox xCloud ile tam uyumlu bir şekilde çalışan Kishi’nin malzeme kalitesi de üst seviyede. Razer’ın adına yakışır bir malzeme kalitesi ile gelen Kishi’de mekanik tıklama yerine standart bir tıklamaya yer verilmiş. Yumuşak bir yapıda olan bu tıklama mekanizması sayesinde çevrinizi rahatsız etmeden oyun oynayabiliyorsunuz.

razer

Kontrolcüde iki analog, bir adet D-Pad, select, start ve trigger tuşları yer alıyor. Analog tuşlarının tıklamalı bir yapıda olduğunu da belirtelim. Bu sayede özellikle Remote Play ile PlayStation oyunlarını tam verimli bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

iPhone 6s ve sonrası tüm iPhone modelleri ile uyumlu olan Kishi’nin bir de App Store’da uygulaması yer alıyor. Bu uygulama ile kontrolcüye güncelleme geldiğinde yükleyebiliyorsunuz. Özel tuş atamak isterseniz ise Ayarlar>Genel>Kontrolcü bölümünden dilediğiniz tuşu dilediğinize atayabiliyorsunuz.

Razer

Oldukça kompakt bir yapıda olan bu kontrolcü mobil oyunlara gerçekten de ayrı bir keyif katıyor diyebilirim. Mobil oyunlardan uzaklaştıysanız Kishi’yle bomba gibi bir geri dönüş yapabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu