DonanımGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

16 GB RAM Oyunlar için Yeterli Mi?

Oyunlar için 16 GB RAM miktarının yeterli olup olmadığı araştırıldı. 2023 yılında RAM yükseltmesi yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Oyunlar için bildiğiniz gibi önerilen RAM miktarı genellikle 8 GB’tı. Ancak son dönemde bazı spesifik oyunlarda bu minimum RAM 16 GB’a kadar çıkmaya başladı. Peki, 16 GB RAM oyunlar için ne kadar daha yeterli olacak? Yapılan araştırmalar artık 16 GB RAM’in yakın gelecekte yeterli olmadığını gösteriyor.

16 GB RAM yakın gelecekte oyunlar için yeterli olmayabilir

Örneğin, Dying Light 2’de yapılan testler bunu açıkça gösteriyor. 16 GB RAM’de oyunda FPS düşmeleri yaşanırken 32 GB RAM’e geçildiğinde daha akıcı ve stabil bir deneyim sağlanıyor. Forza Horizon 5’te de durum aynı. 16 GB RAM’le FPS dalgalanmaları yaşanan Forza Horizon 5’te asıl performans 32 GB RAM’de sağlanıyor.

Yapılan testler sonucunda genel olarak, 16 GB RAM’in yeterli olmayacağı birkaç oyun var. Ancak 16 GB RAM’in yetersiz kalacağı oyun sayısı önümüzdeki yıllarda daha da artacak gibi görünüyor. Özellikle 2023 yılında çıkacak olan oyunlarda stabil bir performans için 32 GB RAM’i tercih etmeniz gerekebilir.

Ekran kartının büyük etki ettiği FPS değerinin RAM ile beslenmesi oyuncuları üzecek gibi görünüyor. RAM fiyatları daha fazla artmadan yükseltme yapmanızda fayda var. İleriye yatırım olarak görebileceğiniz bu 32 GB RAM veya 64 GB RAM seçimi uzun vadede sizi mutlu edecektir.

Aşağıdan farklı RAM’lerde yapılan testlere ulaşabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu