Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 Ultra Fotoğraf Makinesi Olacak!

Xiaomi’nin DSLR fotoğraf makinelerine kafa tutacak olan Xiaomi 12 Ultra modeli bir kez daha sızdırıldı. Bu telefon manyak olacak.

Xiaomi bildiğiniz gibi bu ay içerisinde karşımıza Xiaomi 12 ile çıkacak. Snapdragon 8 Gen 1‘den beslenecek olan bu telefon kamerası ile de ön plana çıkacak. Ancak Çinli teknoloji devi asıl bombasını Ocak veya Şubat’ta tanıtacağı Xiaomi 12 Ultra ile patlatacak. Bu yıl lens konusunda Leica ile anlaşacağı söylenen Xiaomi’nin DSLR fotoğraf makinelerine kafa tutacak olan telefonu bugün görüntülendi.

Xiaomi 12 Ultra kamerası ile DSLR fotoğraf makinelerine kafa tutacak

Sızdırılan son bilgilere bu fotoğraf makinesinde öhööm! telefonda tam 6 adet lens yer alacak. Ana lens görsellere göre 1 inç büyüklüğünde olacak. Periskop lense de sahip olacak bu telefonda iPhone 13’teki gibi derinlik algılama sensörü de bulunacak. Diğer lenslerin ultra geniş açılı ve makro olarak konumlandırılması bekleniyor. Henüz ana lensin Megapiksel’i açıklanmadı. Tahminlerimize göre ana lens Samsung’un yeni 50 Megapiksel veya 64 Megapiksel sensöründe olacak.

Her şeyin Megapiksel olmadığını belirtelim. 108 Megapiksel olayı tamamen şovdu. Bu yüzden Ultra modelinde yer alacak olan kameranın şov yapacağını söyleyebiliriz. Telefonun kalbinde ise Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti bulunacak. RAM tarafında ise Xiaomi’nin bizi şaşırtması ve 18 GB RAM’li sürümünün gelmesini bekliyoruz.

Fiyat açısından bu telefonun 1.000 doların üzerinde olacağını söyleyebiliriz. Bu şartlar altında Türkiye pazarına gelmeyeceğini gelse bile 20.000 TL bandından geleceğini söyleyebileceğimiz bu telefon, daha tanıtılmadan DxOMark‘ın yeni lideri olacak. 2K çözünürlüğünde 120 Hz tazelemli ekranı ile DisplayMate‘ten de en iyi ekran ödülünü alacağını düşündüğümüz bu model bakalım söylendiği gibi DSLR makinelerin yerini alabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu