AppleGenelSamsungXiaomi

Dünyanın En Pahalı Markaları Açıklandı, Zirve Değişti

2023’ün hemen başında dünyanın en pahalı markaları açıklandı. Apple yeni yılla birlikte artık bir numarada yer almıyor.

Dünyanın en pahalı markaları açıklandı. Danışmanlık kuruluşu Brand Finance, 2023 yılı başı itibarıyla küresel markaların değerine ilişkin bir derecelendirme yayınladı. Birçok marka geçen yıla göre gözle görülür şekilde değer kaybetti ve Apple artık en pahalı şirket unvanını kaybetmiş görünüyor.

Güncellenen listede ilk sırada, fiyatı 299,28 milyar dolara “düşen” Amerikalı Amazon’u görüyoruz. Brand Finance’e göre şirketin notu da geçen yıla göre düştü. 

Analistler, nottaki düşüşe gerekçe olarak bir siparişin ortalama teslimat süresindeki artış da dahil olmak üzere, pandeminin başlangıcından bu yana devam eden bir dizi lojistik sorunu gösteriyor.

Buna karşılık Apple, 2022’ye kıyasla değerinin %16’sını kaybederek listede ikinci sıraya düştü ve şirketin şu anki değeri 297,5 milyar dolar. Uzmanlara göre markanın temel sorunları işgücü piyasasındaki zorluklar ve tedarik zincirinin aksamasıydı. Ayrıca kuruluş, diğer büyük piyasa oyuncularının tahmini değerinde bir düşüş açıkladı.

  • Samsung: -%7 (99,7 milyar dolar)
  • WeChat: -%19 (50,2 milyar)
  • Alibaba: -%56 (10 milyar dolar)

Ancak bazı şirketler, çeşitli zorluklara rağmen olumlu dinamikler sergilemeyi başardı. Örneğin, Amerikalı Tesla %44 oranında daha pahalı hale geldi ve şu anki değeri 66,2 milyar dolar.  Çinli otomobil üreticisi BYD ise %57 artışla 10,1 milyar dolar değere ulaştı.

Dünyanın en değerli markaları listesinde Google, Microsoft, Walmart ve Samsung yerlerini koruyarak üç, dört ve beşinci sıralarda yer aldılar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu