Güncel Teknoloji HaberleriSosyal MedyaTeknoloji

WhatsApp’ta can sıkan sorun: Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor…

Meta'nın mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son günlerde can sıkan sorunla karşı karşıya. Android cihazlardaki bu sorun için kullanıcılar çözüm bekleniyor.

Mesajlaşma uygulaması denince akla ilk WhatsApp geliyor. Meta’nın yıllardır kale uygulamalarından biri olan mesajlaşma servisi, yıllar içerisinde sahip olduğu özellik ve işlevlerle zirvedeki yerini bir an olsun bırakmadı.

Her geçen gün daha kullanıcı dostu hale getirilen uygulama, iOS, Android ve Web tarafında çeşitli özelliklerle güncellendi ve güncellenmeye de devam ediyor. Fakat uygulamanın Android sürümünde can sıkan bir sorun ortaya çıktı ve bu sorunla ilgili kullanıcılardan gelen şikayetlerin sayısı da artmış durumda.

WhatsApp Android sürümünde can sıkan sorun

9to5Google.com’un Reddit platformundan derlediği habere göre bazı kullanıcılar, Android telefonlarındaki WhatsApp uygulamasında video gönderirken can sıkan bir hatayla karşılaşıyor.

Kullanıcı raporlarına göre uygulamadaki sorun video gönderildiği sırada oluşuyor. Video göndermek isteyen bazı kişiler, “Bu video gönderilemiyor. Farklı bir video seçip tekrar deneyin.” ifadelerinin yer aldığı tuhaf bir hatayla karşılaşıyor.

Yaşanan sorun iOS ve Web platformlarından istisna olarak sadece Android cihazlarda meydana geliyor. Özellikle videoyu WhatsApp uygulamasından seçip göndermek isteyen bazı kullanıcılar bu hatayla karşılaşıyor. Ancak bu sorun fotoğraf veya belge gönderildiğinde ortaya çıkmıyor. Görünüşe bakılırsa sadece videoların işlenmesiyle ilgili ve sadece Android telefonlarda mevcut.

Örneğin iPhone’da çekilmiş veya diğer kişilerden gelen MOV uzantılı videolar sorunsuz şekilde açılıyor, hatta dilediğiniz kişiye de iletilebiliyor. Android’de ise Instagram uygulamasından cihazınıza indirdiğiniz bir video bile, WhatsApp içinden karşı tarafa gönderilemiyor.

Sorun Galaxy S serisinde daha yaygın

Reddit’deki paylaşımlara göre yaşanan sorun ağırlıklı olarak Galaxy S serisi ve diğer Android cihazların bazılarında görülüyor. Üstelik WhatsApp’ın v2.24.9.34 sürümünü kullanan kişilerde video gönderme problemi daha yaygın olarak görülüyor. Yaşanan soruna karşılık bir önceki sürüme geçerek geçici bir çözüm sağlayabilirsiniz. Aksi taktirde yeni bir güncelleme beklemenizde fayda var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Yoluyla
9to5google.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu