Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 Ultra ile Leica Lensleri Göreceğiz


Xiaomi ile Leica işbirliğini göreceğimiz ilk telefon belli olmaya başladı. Xiaomi 12 Ultra en iyi fotoğraf çeken telefon olabilir.

Xiaomi ile Leica’nın el sıkışmasından sonra Huawei’den Leica ile olan anlaşmasının sona erdiği açıklaması gelmişti. Durum böyle olunca gözler DxOMark testine çevrildi. Çünkü Huawei uzun zamandır DxOMark testinde Leica işbirliği ile domine etmeyi başarmıştı. Peki, sıra Xiaomi’de miydi? Xiaomi 12 Ultra ile artık listelerin değişmeye başlayacağının sinyalleri verildi. Çok yakında tanıtılacak olan bu telefon en iyi fotoğraf çeken telefon unvanını eline alacak gibi görünüyor.

Xiaomi’nin kurucusu ve CEO’su Lei Jun Leica işbirliği için yeni bir poster yayınladı. Yayınlanan posterde; Leica Camera AG CEO’su Matthew Harsch; “Fotoğraf alanında Xiaomi ve Leica ortak bir vizyonu paylaşıyor ve her iki taraf da inovasyona tamamen bağlı. Bu, yüksek kaliteyi garanti ediyor.” ifadelerini kullandı.

Lei Jun, Xiaomi ve Leica’nın yeni telefonu göstermeyi dört gözle beklediklerini doğruladı. Lei; “Şu anda, ürünün test sonuçları beklentilerin çok ötesine geçti ve her iki taraftaki mühendisler daha fazla iyileştirme yapıyor.” dedi. Bu açıklamaların ardından gözler doğal olarak Xiaomi 12 Ultra’ya çevrildi. Firmanın ilk Leica imzalı lensine sahip olacak olan bu telefon hakkında çok az şey biliniyor.

Xiaomi 12 Ultra
Xiaomi 12 Ultra’nın özellikleri ortaya çıkmaya başladı

Telefonda Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinin ve 12 GB RAM’in yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Muhtemelen telefonun 16 GB RAM’li sürümü de bulunacak. 1000 doların üzerinde satılması beklenen bu telefon ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. Tahminlerimize göre Avrupa pazarına bu model 2023’ün ilk ışıklarında giriş yapacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu