Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriLGTeknoloji

LG K10 2018 ile Tüyü Dikecek mi?

Güney Koreli teknoloji üreticisi LG için son 2 yıl pekte iyi geçmedi. LG G4 ile başlayan süreç V10 ile devam etti. Ghost Screen ve BootLoop sorunları ile başı ağrıyan üreticinin orta segmentteki başarısızlığı üreticiyi daha da zor bir duruma itti. Amiral gemisi pazarında G3‘ten beri yanlış kararlar veren (G3 Snapdrafon 801AC ile çıkmıştı ve Snapdragon 810’u beklememişti) LG G6‘da da buna devam etti (LG G6’da Snapdragon 835 yerine bir önceki nesil Snapdragon 821 ile pazara girdi). Bu saçmalıklar silsilesine LG G7 ile devam edilip Snapdragon 835’li bir telefon pazara sunulur mu bunu önümüzdeki ay itibariyle kesin olarak öğreneceğiz ama şirketin daha iyi bir yere gelebilmesi için şu anki mevcut yönetimini tamamen değiştirmesi gerekiyor. Zira Ufuk Gürsoy gibi zurnaın son deliğindeki yöneticileri değiştirerek LG‘nin bir noktaya gideceğini düşünmüyoruz. Önümüzdeki ay başlayacak olan CES 2018 fuarı ile birlikte Güney Koreli üretici LG K10 2018 ile karşımıza çıkacak. Ortaya çıkan bilgiler ise bizde “keşke bu telefonla karşımıza çıkamasa” intibası oluşturuyor. Neden mi?

LG K10 2018 Teknik Özellikleri Sızdırıldı!

Orta segmentte bir türlü başarılı olamayan ve Q6 gibi odlukça başarılı bir telefonu Snapdragon 435’e esir eden LG’nin yeni nesil!!! orta segment telefonu K10 2018’de şu özellikleri kullanacağı kesinleşti.

  • 5,3 inç IPS LCD Ekran Full HD çözünürlük
  • 1.2GHz dört çekirdekli işlemci (Snapdragon 435 mi? Neden Olmasın!!!)
  • 32GB Arttırılabilir Hafıza
  • 3GB RAM
  • Arkada 13 megapiksel, önde 5 megapiksel kamera
  • 3000 mAh pil
  • Parmak izi okuma sensörü ve FM Radyo

Yazının başlığını ağır bulanlar şimdi bu özelliklere bakınca neden böyle bir başlık kullandığımızı daha net anlayabilir diye düşünüyoruz. Yıllardır böyle telefonlar pazarda var ve ne güncelleme alabiliyor ne de uzun vadede stabil bir Android deneyimi sunabiliyor. Bu noktada üretici Q6 gibi bir modeli geliştirmek ve yoluna böyle devam etmek gibi bir strateji benimsemek yerine K serisini birbirine benzeterek farklı bir tutum sergiliyor. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek var mı sevgili LG?

Editörün Notu: İnovasyonların ve farklılığın en büyük kaynağı olarak gördüğümüz LG, f/1,6 dşiyafram değerini, modüler yapıyı, G2 ile birlikte çerçevesiz tasarım anlayışını, V10 ile çift kamera teknolojisini dünyaya ilk sunan üreticilerin başında gelirken böylesine önemli bir markanın daha iyi yönetilmesi gerektiğini şiddetle savunuyoruz. Böyle değerli bir marka bu tarz kötü yönetimle bu hale getiriliyor ve biz buna gerçekten çok üzülüyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu