Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPlayStationTeknoloji

PlayStation 1969 Hatası ile Güldürdü!

PlayStation’da ilginç bir sorun yaşandı. PlayStation 3 ve PS Vita sahipleri bazı oyunları 1969 hatasından dolayı oynayamıyor. İşte detaylar.

PlayStation 3 ve PlayStation Vita kullanıcıları, son kullanma tarihleriyle ilgili garip bir mesaj nedeniyle favori oyunlarının dijital sürümlerini oynayamıyor. Sorun esas olarak Chrono Cross, Chrono Trigger ve Final Fantasy VI gibi klasik oyunları etkiliyor. Sonuçta Sony’nin PS3 desteğini sonlandırdığı düşünülebilir. Ancak durum hiç de öyle değil, çünkü ortaya çıktığı gibi, oyunların aniden 52 yıl önce süresi doldu.

Kullanıcı Christopher Foose, Twitter’da Chrono Cross’un dijital versiyonunun 31 Aralık 1969’da sona erdiğini açıkça gösteren bir fotoğraf yayınladı. Sorunun yalnızca oyunu yeniden indirdikten sonra meydana geldiğini ve artık PS3 veya PS Vita’da kullanılamadığını söylüyor.

Reddit’te ve Twitter’daki diğer konsol kullanıcıları, Rune Factory Oceans, Super Street Fighter IV: Arcade Edition, Gex: Enter the Gecko’yu çalıştırmaya çalışırken benzer sorunlarla karşılaştıklarını yazıyor.

Bazıları için, “yarım yüzyıl önceki bir hata” nedeniyle, tüm dijital kütüphaneye erişim engellendi. Oyuncular, fabrika ayarlarına geri dönmeye, PS Plus’a abone olmaya veya tam tersine abonelikten çıkmaya ve oyun lisanslarını geri yüklemeye çalıştıklarını, ancak hepsinin boşuna olduğunu yazıyor. Sony, bu garip hata hakkında henüz bir şey söylemedi.

PlayStation

Muhtemelen bu dijital kütüphanede yaşanan bir sorundan kaynaklanıyor. Sony’nin en yakın zamanda bu sorunu sunucularından çözeceğini düşünüyoruz. Satın alınan bir oyunun 52 yıl önce sona erdi diyerek oynatmama gibi bir durum söz konusu olamaz. Bakalım Sony ne zaman bu sorunu çözecek?

PlayStation 5 için PlayStation 3 Emülatörü Geliyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu