Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mi 10T Pro MIUI 13 Güncellemesi Yaygın Şekilde Başladı

Xiaomi Mi 10T Pro MIUI 13 güncellemesi sonunda birçok ülkede dağıtıma sunuldu. Fakat güncelleme belli noktalarda kullanıcıları üzecek.

Android 13’ün herkese açık beta sürecinin dağıtıldığı bir dönemde pek çok kullanıcı Android 12 güncellemesinin yayınlanmasını bekliyor. Hatta bazı markalar ilginç biçimde Android 11’li telefon duyurularını sürdürüyor. Android ekosisteminin parçalanmış bu durumu hiçbir zaman düzelmeyeceğe benziyor. Android 12 güncellemesinin sabırsızlıkla bekleyen modellerden biri de Xiaomi Mi 10T Pro. Xiaomi’nin popüler eski tepe modeli için MIUI 13 güncellemesi sınırlı sayıda kullanıcı için zaten başlamıştı. Xiaomi Mi 10T Pro MIUI 13 güncellemesi şimdi Avrupa ve birçok bölgede MIUI 13 güncellemesini yaygın şekilde almaya başladı.

OTA (şebeke) üzerinden dağıtımı sağlanan güncelleme 3.3 GB büyüklüğünde. Güncellemenin boyutu göz önüne alındığında indirme işlemi için Wi-Fi bağlantısını kullanmanızı öneriyoruz. MIUI 13.0.2.0.SJDEUXM sürüm numarasını taşıyan güncelleme akıllı telefonun güvenlik düzeyini Mart 2022’ye yükseltiyor. MIUI 13’ün getirdikleri ise kullanıcıları tatmin etmeyeceğe benziyor.

Xiaomi Mi 10T Pro MIUI 13 Güncellemesi Neler Getiriyor?

Güncelleme, Xiaomi’nin MIUI 13’ün Çin versiyonunda yer verdiği bütün duvar kağıtlarını ne yazık ki içermiyor. Bu duvar kağıtları sınırlı tutulurken, kullanışlı akıllı widget özelliği de ne yazık ki küresel çapta dağıtılan MIUI 13’e dahil edilmiyor. Evet widget’larda bazı değişimler göreceksiniz, fakat bunlar Google’ın Android 12’ye dahil ettiği gelişmeler.

Kullanıcıların canını sıkacak bir diğer gelişme ise MIUI 13 sonrası arayüzün POCO Launcher ile uyumsuz hale gelmesi. Bu sorun daha öncede birçok kişi tarafından rapor edilmesine rağmen hala çözüme kavuşmuş değil.

Öte yandan telefonda pil optimizasyonu, “Pilden Tasarruf Et, Dengeli ve Performans” olmak üzere önceden tanımlanmış üç ayar ile artık daha iyi hale getirildi. Kamera uygulaması, güç tasarrufu yapmak için uzun videolar (örneğin zaman atlamaları) çekerken 3 dakika işlem yapılmadığında ekranı kapatmak gibi birkaç yeni özellik ve iyileştirme alıyor.

Mi 10T Pro ve hatta Mi 10T kullanıcısıysanız MIUI 13 güncellemesini Ayarlar menüsünden sorgulatabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu