Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Yeni Galaxy Note 7 Türkiye’de satışa sunulacak mı?

Yeni Galaxy Note 7 piyasaya sunulmak üzere. Peki yenilenmiş Galaxy Note 7 ülkemizde satışa sunulacak mı? Note 7 tanıtıldığı dönem hem sahip olduğu tasarım hem de teknik özellikleri itibariyle pek çok otorite tarafından yılın telefonu olarak gösterildi. Kısa süre içerisinde 2 milyon adetten fazla satan telefon pile bağlı yaşanan sorunlardan ötürü patlamaya başlayınca Samsung için kabus başladı.

Epey sancılı bir süreçten geçen Samsung ilk olarak güvenli olmayan Note 7’leri piyasadan toplattı. Telefonların güvenli hale getirilmesinin ardından satışlar tekrar başladı, ancak patlama hadiseleri güvenli olduğu belirtilen telefonlarda da baş gösterdi. Samsung netice itibariyle Galaxy Note 7’yi piyasadan toplattı.

Yeni Galaxy Note 7
Yeni Galaxy Note 7

Bir süredir Galaxy Note 7’nin yenilenmiş versiyonunun tekrar satışa sunulacağı konuşuluyor. Samsung da zaten konuya ilişkin satışların başlayacağını resmi kaynaklar aracılığıyla açıkladı. Hatta yeni Note 7’nin görüntüleri güvenilir kaynaklardan gelmeye başladı. SM-N935 model numarasına sahip olacak telefonda tedbir olarak pil kapasitesinin düşürüldüğünü görüyoruz.  Orijinal Galaxy Note 7’de 3.500 mAh büyüklüğünde pil kullanan Samsung yenilenmiş modelde 3.200 mAh büyüklüğünde bir pile yer verecek.

Yeni Galaxy Note 7 Türkiye’de satılacak mı?

Gelelim birçok kişinin merak ettiği sorunun yanıtına. Galaxy Note 7 gerçekten de kullanıcılarca çok beğenildi. Patlama hadiselerine kullanıcıların kayda değer bir bölümü telefonlarını teslim etmekte direndi. Aynı kullanıcıların telefonun yenilenmiş versiyonunu beklediklerini yorumlardan ya da forum sayfalarından görebiliyoruz.

Merak edilen sorunun yanıtını direkt verelim: Yenilenmiş Galaxy Note 7 ülkemizde satışa sunulmayacak. The Verge sitesine konuşan bir Samsung yetkilisi Galaxy Note 7’nin Amerika ve Avrupa’da satışa sunulmayacağı bilgisini vermişti. GSMArena ve SamMobile sitesinin elde ettiği bilgilere göre ise telefon ağırlıklı olarak Çin ve diğer Güney Asya ülkelerinde kullanıcılarla buluşacak.

Samsung, Galaxy Note 7 için üç aşamalı bir süreç izleyecek. İlk olarak satış ve kiralama yöntemlerini kullanılacak. İkinci aşamada kurtarılabilir bileşenlerin telefonlardan ayrılması ve tekrar kullanılabilmesi sağlanacak. Üçüncü aşamada ise telefonun çevresel etkilerinin en aza indirilerek imha edilmesi sağlanacak.

 

Galaxy Note 8 konsept görüntüsü yayınlandı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu