Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Xiaomi Hindistan pazarında rakipsiz Samsung yok oluyor!

Samsung ve Xiaomi Hindistan pazarı için kapışmaya devam ederken çok ilginç bir şey oldu. Ne mi? Realme desek; anlar mısınız?

Dünyanın en büyük ikinci büyük pazarı Hindistan ciddi anlamda eğilimleri olan bir üretici. Uzun yıllar Samsung bu pazarın %50’sine hitap ediyordu. Samsung Galaxy A7 2017 serisinden sonra büyük bir boşluğa düştü. Yeni telefonlar gelmedi, yonga setleri yenilenmedi ve Hindistan pazarının çok sevdiği Snapdragon serisi işlemciler kullanılmadı. Bununla birlikte Samsung bu pazarda erimeye başladı ve Xiaomi Hindistan online satış pazarının yeni kralı oldu. Hindistan’da Redmi markasının ayrılması ve farklı bir organizasyona girişmesi ile birlikte Xiaomi büyük bir çıkış yakaladı ve bugün ortaya çıkan raporlara göre bu pazarın rakipsiz lideri oldu.

Ortaya çıkan raporlara göre Xiaomi ve Redmi markası bu pazarın %46’sına hitap ediyor. OPPO‘nun alt markası Realme ise Samsung‘u geçerek %17 seviyesine ulaştı. Samsung her çeyrekte biraz daha eridi ve online satış tarafında %11 seviyesine ulaşmayı başardı. Dünyanın en büyük ikinci üreticisi konumundaki Huawei‘nin bu pazarda olmaması ise bu raporun en ilginç tarafı.

Bir başka rapor ise bize Huawei‘nin online pazardaki başarısızlığını ve Realme markasının da bir önceki çeyreğe göre ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Peki dünyanın en büyük ikinci pazarında en çok hangi telefonlar satılıyor?

Ülkemizde büyük satış rakamlarına ulaşan Redmi Note 7 Pro %12,1 ile bu pazarın en çok satan modeli, Redmi 6A ise halen satıyor. Realme C2 ve Realme 3 ise Redmi markasını zorluyor. Önümüzdeki günlerde hediye edeceğimiz Redmi Note 7 ise en çok satan telefon listesinde bulunuyor.

Hindistan’da Huawei, Honor ve Samsung gibi telefonların satış yapamaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Listeye OPPO‘yu almıyoruz zaten Çinli üretici Hindistan pazarı ve amazon için Realme markasını yapmıştı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu