Güncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei akıllı araba için LiDAR teknolojisi yatırımı yapıyor!

Huawei akıllı araba projesi için uygun maliyetli LiDAR teknolojisi oluşturmaya yatırım hazırlığında. Çinli teknoloji devinden büyük hamle!

Görünüşe göre Huawei, akıllı araba çözümlerine büyük yatırımlar yapıyor. Çinli teknoloji devi, Kr-ASIA’nın bildirdiğine göre uygun maliyetli LiDAR teknolojisi oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Üst düzey yetkiliye göre şirket, gelişmiş 5G teknolojisi ile gelecekte radar sensörlerinin maliyetini 100 dolara düşürmeye kararlı. Şu anda, LiDAR sensörlerinin ortalama fiyatı, 400 ila 500 dolar civarında seyrediyor. Bu nedenle Huawei’nin bu alana yaptığı yatırım, Çinli markanın akıllı araç endüstrisinde daha belirgin bir rol oluşturmasına yardımcı olabilir.

Huawei, kendi otomobillerini üretmemesine rağmen, telekomünikasyon ve ICT gibi çeşitli alanlardaki uzmanlığını, çeşitli otomobil üreticilerine rekabetçi fiyatlarla parça sunmak için kullanmaya niyetli. LiDAR teknolojsi “ışık fotonları ile menzil belirleme” anlamına geliyor. Esasen, belirli bir hedeften uzaklığı ölçmek için darbeli lazerler şeklinde ışığı kullanan bir sensör.

Bu teknoloji, akıllı otomobilin kendi çevresini algılamasına ve buna göre hareket etmesine yardımcı olduğundan, sürücüsüz otomobiller için çok önemli. Teknoloji, sektördeki birçok kişi tarafından aranırken, LiDAR dışı çözümler üzerinde çalışan Tesla gibi olanlar da var ancak teknoloji şu anda hala standart olmaya çalışmaya devam ediyor. Wang, Wuhan’da 10.000’den fazla çalışanı bulunan bir optoelektronik teknoloji Ar-Ge merkezinin maliyetleri düşürürken kısa sürede 100 hat LiDAR üretmeyi hedeflediğini belirtti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu