Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi Markasını Resmi Olarak Bıraktı

Çini Xiaomi Mi markasını resmi olarak bıraktığını açıkladı. Teknoloji devi artık yoluna sadece kendi ismi ile devam edecek.

Xiaomi Hindistan bugün premium “Mi” serisi ürünlerinin artık yeni “Xiaomi” logosuyla değiştirileceğini duyurdu. Bu hamle, global marka varlığını birleştirmek ve marka arasındaki algı farkını kapatmak için yapılacak. Yakın zamanda piyasaya sürülen Mi TV 5X serisinde, koşu ayakkabılarında ve daha fazla üründe Mi logosunun değiştirildiğini görmeye başlamıştı. Xiaomi Mi markasını bugün yaptığı duyuru ile tarihe gömdü.

Yeni marka kimliği tanıtımı ile birlikte ana kurumsal marka altında iki farklı ürün serisi olacak. Kurumsal marka “Mi” logosu ile temsil edilmeye devam edecek. Kategoriler arasında birinci sınıf deneyim sunan daha önceki “Mi” markası, şimdi “Xiaomi” serisi olarak yeniden markalanacak. Yeni teknolojileri uygun fiyata getirmesiyle tanınan “Redmi” ise aynı logo ile yoluna devam edecek.

Şirket, 15 Eylül’de dünya çapında Xiaomi 11T serisi akıllı telefonlarını piyasaya sürecek ve buna daha ucuz bir model olan Xiaomi 11 Lite NE’nin dahil olduğu söyleniyor. Bu telefonlar ilk Mi markasız modeller olarak tarihe geçecek.

Xiaomi Mi

Xiaomi Hindistan Pazarlama Müdürü Jasaran Singh Kapany; “Tüketici odaklı bir marka olarak, odak noktamız her zaman tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını karşılayan segmentlere yeni ve yenilikçi teknolojiler getirmek olmuştur. Tüketicilerden ve Xiaomi hayranlarından birinci sınıf ürün yelpazemiz için mükemmel bir yanıt alıyoruz. CounterPoint’e göre Mayıs 2021’de Xiaomi Hindistan, 20K-45K kategorisinde yaklaşık yüzde 14 pazar payı elde etti. Bu, tüketici deneyimini yükseltmek için teknolojinin ve yeniliğin sınırlarını daha da zorlamamız için bize güç verdi. Dünya çapında güçlü bir varlığa sahip lider bir teknoloji markası olarak amacımız, birleşik bir varlığa sahip olmaktır. Bu yeni logo değişikliği ile markamız ve ürünlerimiz arasındaki algı boşluğunu kapatmayı öngörüyoruz. Yeni Xiaomi logosu, teknolojinin zirvesini temsil eden ve birinci sınıf bir deneyim sunan premium ürünlerimiz için kullanılacak. Yılbaşı sezonuna giren Xiaomi’nin birinci sınıf ürün serisi “Mi”, “Xiaomi” olarak yeniden adlandırılacak.” ifadesini kullandı.

Xiaomi’nin 2022’nin başından itibaren ülkemizde de Mi markasını bırakacağını ve sadece kendi ismi ile yoluna devam edeceğini belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu