Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

Assassin’s Creed Valhalla İnceleme – Valla Olmuş Bu!

Assassin’s Creed serisinin 12. oyunu olan Assassin’s Creed Valhalla, bizi Viking mitolojisine gönderiyor. Valhalla vallahi billahi olmuş.

Ubisoft’un en çok satan serilerinden biri ve oyun dünyasında artık kendini kanıtılamış seri olan Assassin’s Creed, yeni oyunları ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Assassin’s Creed Origins ile seriye yeni bir soluk kazandıran Ubisoft bunu Odyssey ile taçlandırmıştı. Her AC serisinde olduğu gibi kendini tekrar edecek diye çok korkulan yeni oyun için Ubisoft bir süre ara vermişti. Eleştiri almaya başlayan AC serisine yeni bir soluk kazandırmak isteyen dev isim karşımıza Assassin’s Creed Valhalla ile çıktı. Viking mitolojisine bizi taşıyan oyun bu sefer vallahi billahi olmuş diyebiliriz. Bakalım Valhalla oyunculara neler sunuyor? Gelin incelememe hızlıca bir giriş yapalım.

Assassin’s Creed Valhalla inceleme

Viking mitolojisinin geçtiği Norveç’e bizi konuk alan Valhalla’nın ana karakterine öncelikle bir bakalım. MS 873‘te geçen oyun, oyuncuların erkek ya da kadın olarak oynanabilen bir Viking Raider ve Norsemen Klan Lideri olan Eivor rolünü üstlenmesini sağlıyor. Oyun, Assassin’s Creed: Odyssey’deki diyalog seçimini ve NPC ilişki unsurlarını, NPC klanlarıyla siyasi ittifaklar kurmak gibi yeni unsurları koruyor. Oyuncuların her seçimi ve kararı, oyun dünyasını gerçek zamanlı olarak etkiliyor.

Oyunda Norveç‘in soğuk kıyılarından İngiltere‘ye seyahat ediyoruz. Bu süreç çeşitlilik konusunda oyunculara bulunmaz bir nimet sunuyor. Eivor, çeşitli silahları donatılabiliyor ve birçoğunu ikili olarak kullanabiliyor. Eivor, Origins’ten beri kullanılmayan silah olan Hidden Blade’i savaşta da kullanabiliyor. Eivor kendi yerleşimlerini geliştirebiliyor ve dövme dükkanları ve kışla gibi yapıları inşa edebiliyor. Ayırca karakterinizi geliştirebilir, ayrıca klanlarının yeni üyelerini toplayabilir ve baskınlar veya diğer görevler için kendi ordusunu eğitebilirsiniz.

Hikayesi ile sizi içine çekiyor

İngiltere’nin Viking İstilası sırasında geçen hikaye, zafer peşinde koşan iki vahşi İskandinav savaşçısı olan Eivor ve üvey kardeşi Sigurd’u takip ediyor. Odyssey gibi, Eivor da hem erkek hem de kadın olarak oynanabiliyor. Ancak burada güzel olan şey, en baştan bu seçime bağlı kalmak yerine hangisinin size uygun olduğunu test etmek için artık aralarında özgürce geçiş yapabilmeniz oluyor. Hangi Eivor olarak oynarsanız oynayın, hikaye çoğunlukla aynı şekilde gelişiyor. Sigurd’un yerel bir kral yapılması gerekiyordu. Ancak Norveç’in Kral Harald yönetiminde birleşmesi ona iki seçenek bırakıyor. Diz çök ya da git. Hükümdarlık hayalinden vazgeçmek istemeyen Sigurd, Eivor‘u ve klanının çoğunu Norveç’i terk etmeye ve şiddetle yeni bir gelecek kurabilmeleri için İngiltere’ye yelken açmaya ikna ediyor ve hikayemiz burada başlıyor.

Yeni kaynaklar topladıkça ve yeni binalar inşa ettikçe zamanla yavaş yavaş genişleyen Ravensthorpe adlı yerleşim ana üssümüz oluyor. Dutch’ın Red Dead Redemption 2’deki kamp gibi, yerleşim de görevler arasında sık sık döndüğünüz ana üssünüz oluyor. Yeni binalar, bir demirhane gibi yeni yükseltmelerin kilidini açabiliyorsunuz. Böylece ekipmanımı veya bir bira fabrikasını geliştirebilir ve istatistiklerime geçici bir güçlendirme sağlayan ziyafetler düzenleyebilirsiniz.

Assassins Creed Valhalla inceleme 1

Yerleşim alanı genişledikçe yeni karakterler, yan görevler ve hatta romantizm için fırsatlar sizi bekliyor. Bu yan görevlerin oldukça başarılı bir şekilde sunulduğunu söyleyebilirim. Ancak bir süreden sonra her AC oyununda olduğu gibi tekrara düşebiliyor. Bu yüzden ana görevlerden sonra 4-5 tane yan görev yapıp ana göreve dönmenizi tavsiye ediyorum.

Eivor’un ebeveynlerinin rakip bir viking klanı tarafından öldürüldüğünü gören oyunun açılış sahnelerinden sonra, yeni bir yerleşim kurmak için Eivor’un kardeşini İngiltere’ye kadar takip ediyorsunuz. Genel olarak, İngiltere’ye vardığınızda, Assassin’s Creed Valhalla’nın amacı, ülkenin çeşitli bölgeleriyle siyasi ittifaklar oluşturmak oluyor. Dünya haritası bir düzineden fazla bölüme ayrılmış ve her birine bölgesel iktidar koltuğundan bir destek sözü kazanmak için gidebilirsiniz.

Tüm Assassin’s Creed oyunlarının yaptığı gibi, Assassins ve Order of the Ancients’ın alt akıntısı her yerde var. Çeşitli gruplarda ve hatta yapıları ve mimarisi sadece her bölgeyi kirletmekle kalmayan, aynı zamanda gerekli uzun zamandır unutulmuş mezarları, kriptaları ve yeraltı yapılarını araştırmak için mükemmel yerler olarak hizmet eden Roma İmparatorluğu’nu bile oyunda keşfedebiliyorsunuz.

Savaş kan dök kendini geliştir

Oyundaki devasa bir beceri ağacı ve bir dizi yetenek, karakterinizi nasıl oluşturacağınız konusunda size bolca özgürlük sağlıyor. Farklı silahlar (kılıçlar, savurmalar, mızraklar gibi) bulup satın alıyor ve beğendiğiniz bir kombinasyonu bulmak için bunları her elinizde donatıyorsunuz. Satın aldığım ve iki elli silahları tek elde tutmanıza izin veren bir beceri sayesinde, çift elli büyük baltalarla çok zaman harcadım diyebilirim. Silah çeşitliliği konusunda oyun size bol bol seçenek sunuyor. Bu da oyundan kolay sıkılmamanızı sağlıyor.

Valhalla’nın içeriği ve tasarımı, serinin yıllardır gördüğü en iyisi diyebilirim. Oyunu Xbox Series X’te 4K çözünürlükte 60 FPS’te oynayan biri olarak, oyunun son güncellemesi ile yağ gibi aktığını söyleyebilirim. DLC paketleri ile konuda boşluk kalan yerleri tamamlayan Valhalla, İskandinav mitolojisine ilgi duyan herkesin oynaması gereken bir yapım olmuş. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu