GenelGüncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknoloji

Microsoft Teams bomba gibi bir özellik alıyor!!! Zoom orda mısın?

Video konferans uygulamalarının en popüler olanlarından Microsoft Teams, yakında herkesin ihtiyacı olan o özelliğe kavuşacak.

Uzaktan eğitimlerin ve toplantıların yapıldığı bu dönemlerde, video konferans uygulamaları önemli bir rol oynamaya başladılar. Son zamanların en popüler iki uygulaması olan Zoom ve Microsoft Teams arasındaki rekabette, bu sebepten ötürü bir hayli arttı. Her iki uygulama da, kendine özgü özellikleriyle öne çıkıyorlar. Ancak Microsoft Teams’in son zamanlarda platforma getirdiği yenilikler, onu daha üst sıralamaya çıkaracak kadar etkili özelliklere sahip. Sürekli olarak güncellemeleriyle kendini geliştiren Teams, şimdi de herkesin ihtiyacı olan yapay zeka tabanlı yeni bir gürültü engelleme yeteneğine kavuşuyor.

Yabancı basında çıkan haberlere göre Microsoft,  Microsoft Teams için yapay zekalı gürültü engelleme özelliğini Kasım ayında kullanıcılarına sunacak. Bu özellik, yukarıda da belirttiğimiz gibi uygulamayı kullanırken arka planda oluşacak gürültüleri engellemenize olanak tanıyacak; tabii bunu yapabilmek için de özel olarak geliştirilmiş yapay zekadan destek alacak.

Microsoft’da, Teams’e gelecek olan bu yeni özellik ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Dilerseniz gelin, ABD’li teknoloji devinin bu konudaki görüşlerine bir göz atalım:

“Microsoft ekibi, Teams’e yakında yapay zekaya dayalı gerçek zamanlı gürültü engelleme özelliğini ekleyecek. Bu işlev, toplantı sırasında istenmeyen arka plan gürültüsünü otomatik olarak ortadan kaldıracak.  Yapay zeka tabanlı gürültü engelleme, kişisel ses sinyallerini analiz edecek ve özel eğitimli olarak kullanılacak. İçerisindeki algoritma ile sesi filtreler ve yalnıza ihtiyacınız olan ses sinyalinin net olarak gelmesini sağlar. Bu, aynı zamanda mevcut gürültü engellemenin de yeni bir güncellemesi olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu