Akıllı TelefonAndroidGenelMobirollerTeknoloji

TeknoBurada ile kuruyoruz #1 – Google Camera’sız cihaz kalmasın!

Birçok Android kullanıcısının imrenerek baktığı Google Camera uygulamasını tek tıkla kurmak mı istiyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz!

Öncelikle selamlar değerli TeknoBurada okurları. Bugün sizlerle “TeknoBurada ile kuruyoruz” serimize başlıyor ve Google Camera‘yı Android cihazlarımıza kuruyoruz. Daha fazla bu tarz içerik için yorumlar kısmından bize uygulamalar önerebilir, serimizin daha kaliteli bir hal almasında rol oynayabilirsiniz.

Google Camera Nedir?

Google Camera, isminden de anlaşılabildiği gibi Amerikan teknoloji devi Google’ın 16 Nisan 2014 tarihinde piyasaya sürdüğü; fotoğrafların sadece donanımsal olmadığını ve yazılımın en az donanım kadar önemli olduğunu birçok insana göstermiş olan kamera uygulamasıdır. Bu kamera uygulaması sayesinde cihazınızın fotoğrafları daha kaliteli ve daha canlı çekebilmesini sağlarken, uçuk megapiksel değerlerinin yazılım desteği olmadığı sürece bir hiç olduğunu anlıyorsunuz. En basitinden Pixel serisi cihazlar da bu durumu kanıtlamaya yetiyor.

Google Camera’yı Nasıl Kurabiliriz?

Biz bugün sizlere, Pixel serisi olmayan Android cihazınıza nasıl “modlu GCam“, yani modlu Google Camera kurabilirsiniz? Bunu göstereceğiz. Aslında GCam’i tam anlamıyla deneyimleyebilmek için cihazınıza ROOT atmanız ve Cam2Api‘yi aktif etmeniz gerekiyor; ancak bunca zahmete girmenizi istemeyen TeknoBurada, sizlere Google Camera’yı tek tıkla kurma imkanı sağlıyor. Her neyse, şaka bi’ yana dursun gelin Google Camera nasıl kurulur kısaca anlatalım.

Aslında modlu Google Camera’yı kurmak oldukça basit. İlk olarak buraya tıklayarak sayısız GCam sürümünün bulunduğu arşive gitmelisiniz. Ardından burada bulunan GCam sürümlerinden istediğinizi cihazınıza kurup deneyimleyebilirsiniz. Ha bu arada, biz uygulamanın en yeni sürümünü (7.4) ve en stabil olanlarından birkaçını aşağıya bırakacağız.

MGC_7.4.104_V0a.apk (GCam 7.4.104)

GCam_7.3.018_Urnyx05-v2.0.apk  (GCam 7.3.018)

MGC_7.3.020.Pit.v1.9_C.apk (GCam 7.3.020)

Google Camera 7.4

NOT: GCam 7.3 ve 7.4, Android 9 tabanlı cihazlara destek vermekte. Bu iki sürümü baz alarak kendi cihazınıza uygun olan uygulamayı kurabilirsiniz.

NOT 2: Bu uygulamalar modlu olduğundan dolayı bazı hatalar ile karşılaşabilirsiniz. Eğer hatasız bir GCam deneyimlemek istiyorsanız önümüzdeki günlerde yayınlayacağımız ROOT’lu GCam linklerine göz atmanız gerekiyor.

NOT 3: Cihazınıza kurduğunuz GCam dosyası çalışmadıysa farklı farklı sürümleri, farklı farklı portları deneyebilirsiniz. Linkteki modlu uygulamalardan birisi eninde sonunda cihazınızda çalışacaktır. (Eğer çalışmadıysa cihazınıza özel GCam araması yapabilirsiniz.)

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu