Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiZTE

Nubia Z40 Pro Android Dünyasında İlke İmza Atıyor!

ZTE’nin yeni amiral gemisi telefonu Nubia Z40 Pro için heyecanlandıran bilgiler paylaşıldı. Bu telefon Android dünyasında ilke imza atacak.

Çinli teknoloji üreticisi ZTE, amiral gemisi telefonu olan Nubia Z40 Pro ile çok yakında karşımıza çıkacak. Bu süreçte telefonu hakkında görseller yayınlayan firma, bugün karşımıza yeni bir görsel ile çıktı. Bu görsele göre; Xiaomi 12, Galaxy S22 ve OnePlus 10 Pro gibi amiral gemisi modellerinde olmayan özellik bu telefonda yer alacak.

Bugün yayınlanan resim, Apple’ın telefonlarında kullandığı kablosuz şarjı gösteriyor. Açıklamada Nubia Z40 Pro’nun manyetik kablosuz şarjı destekleyen ilk Android amiral gemisi olacağını söylüyor. iPhone 12 ile hayatımıza giren MagSafe şarj desteği bu sayede Android dünyasına da giriş yapacak.

Nubia Z40 Pro

Bu süreçte farklı üreticiler Apple’ın MagSafe’i gibi şarjı denediler. Realme, benzer bir sisteme sahip bir Flash ismini taşıyan telefon bile duyurdu ancak seri üretime geçmedi. ZTE, kablosuz manyetik şarjı destekleyen ilk ana akım amiral gemisi telefonu satışa sunarak ilke imza atacak.

Nubia Z40 Pro’nun, Sony IMX787 sensörlü ve DSLR benzeri lensli dünyanın ilk kameralı telefonu olması bekleniyor. Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden ve 16 GB RAM’den beslenecek olan bu telefon gerçekten de ilklerin telefonu olabilir. Çin dışına ilk etapta çıkmayacağı için dünya çapında ses getirmesi geç olacak olan bu telefon, umarız Avrupa ve Türkiye pazarına kısa sürede açılır.

Önümüzdeki günlerde tanıtılacak olan ilklerin telefonu bakalım rakiplerine taş çıkarmayı başarabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu