Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung, Çip Fiyatları için Çok Üzücü Bir Karar Aldı

Dünya genelinde yarı iletken krizi sorunları devam ederken teknoloji devleri çip üretimleri için farklı kararlar alıyor. Bazıları üretim kapasitesini düşürüyor ya da çip üretim fiyatlarını artırıyor. Son aktarılanlara göre Samsung çip üretim fiyatlarında artışa gidecek. Gelin bu gelişmenin detaylarına ve olası sonuçlarına göz atalım.

Samsung Çip Üretim Fiyatlarında %20 Artış Yapacak

TSMC ve SMIC gibi modern yonga üreticileri, elektronik cihazlarda kullanılan önemli bileşenlerin üretim maliyetini yükseltmişti. Teknoloji devi Samsung ise aynı doğrultuda yarı iletken üretimindeki fiyatlarını artırarak çip endüstrisinin geri kalanına katılacak.

Şu anda dünya genelinde hüküm süren çip krizi, birçok çip devini 2021 ve 2022 yılları boyunca üretim fiyatlarını yükseltmeye sevk etti. Geçtiğimiz günlerde bir rapor, Samsung’un bu eğilimi izleyeceğini ve şirketin kendi fiyat artışlarını yayınlayacağını belirtti.

Samsung Çip

Bloomberg’den gelen raporlar, Samsung’un çip üretiminde bazı sebeplerden dolayı müşterilerine %15 ve %20 arasında fiyat artışı uygulayacağını aktarıyor. Ancak bu fiyat artışlarının daha çok yeni yonga seti döküm ve tekniklerini kapsayacağı belirtildi. Böylece Samsung’un daha eski yonga seti üretim teknolojilerini tercih eden firmalar, Samsung’un bu fiyat artışından sıyrılabilecek.

Kaynaklar yeni fiyatlandırmanın yılımızın ikinci yarısından itibaren geçerli olacağını aktardı. Samsung, 2021 boyunca fiyatlandırmalarda istikrarlı bir çizgi takip ediyordu. Ancak son durumların bu fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Samsung’un çip üretim fiyatı artışları, Samsung ile işbirliği yapan şirketlerin ürünlerinin fiyatlarına yukarı yöne doğru bir etki yapabilir. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Android 12 Güncellemesi Bir Samsung Telefon İçin Daha Yayınlandı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu