Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 10 kullanım oranı konusunda çok pis çakıldı!

Android 10 kullanım oranı konusunda yine çok pis çakıldı. Android 10’un yayınlanmasından aylar geçmesine rağmen yüzde 10 barajı aşılamadı! 

Google‘ın mobil işletim sistemi Android kullanım oranı konusunda iOS‘in her yıl gerisinde kalmaya devam etmiş ve edecek de. Google’ın bir türlü yayılmasını sağlayamadığı güncel Android sürümleri, bildiğiniz gibi her ay güncel oranlar ile açıklanırdı. Ancak Google, daha fazla rezil olmamak için bu oranları uzun bir süredir açıklamıyordu. İnternet devi bugün sessizliğini bozdu ve Android sürümlerinin kullanım oranlarını açıkladı.

Yayılma konusunda başarısız bir performans çizen Android 10, yayınlanmasından 7 ay geçmesine rağmen yüzde 8.2‘lik bir kullanıma anca sahip olabildi. Bu başarısızlıkta Google’ı suçlamak doğru değil. Suçlanacak tarafı diğer telefon üreticileri gösterebiliriz. Çünkü bu üreticiler güncellemeleri doğru düzgün ve zamanında sunamıyor.

Android 10 kullanım oranı Android 10 kullanım oranı

Bir önceki Android sürümü olan Android 9.0 Pie yüzde 32.3 ile pastanın en büyük dilimini alıyor. Android 9.0 Pie sürümünü yüzde 21.3 ile Android 8.0 Oreo takip ediyor. Android 7.0 Nougat ise yüzde 12.9‘luk kullanımı ile Android 10‘u bile sollamayı başarıyor.

Google‘ın güncel Android sürümlerinin kullanım oranlarını arttırmak gibi bir hedefi şimdilik maalesef ki yok. Güncel sürümlerin kullanımlarının artması tamamen diğer telefon üreticilerine bağlı gibi görünüyor. Umarız Google artık Android politikasında bir değişiklik yapar ve bu işletim sistemini kullanacak olan üreticilere güncelleme taahhüdü verdirmek zorunda bırakır. Aksi durumda Android 11 de kullanım oranlarında yine çakılacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu