Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12S Ultra Ön Siparişte! Bir Versiyon Tükendi Bile

Xiaomi 12S Ultra tanıtılır tanıtılmaz ön siparişe açıldı. Telefonun 8GB RAM + 256GB’lık versiyonu anında tükendi. Telefona ilgi beklenenden fazla.

Xiaomi 12S serisi telefonlar tanıtıldıktan kısa bir süre sonra ön sipariş almaya başladı. Xiaomi’nin Leica destekli ilk telefonları olan Xiaomi 12S serisinin Çin dışında satışa sunulmayacağını bir kez daha hatırlatalım. Ön siparişlerinin başlamasından kısa bir süre sonra en fazla ilginin Xiaomi 12S Ultra modeline olduğu görüldü. Telefonun 8GB RAM + 256GB seçeneği hemen tükendi. Bu model 900 $’dan satılmakta. 12 GB RAM ve 256 veya 512 GB flash belleğe sahip sürümler hala sipariş edilebilir. Akıllı telefon siyah ve yeşil renklerde mevcut olup, ön siparişler 8 Temmuz tarihine kadar sürecek. Bu süre zarfında Xiaomi 12S Ultra’nın tüm bellek versiyonlarının tükenmesi bekleniyor.

Xiaomi 12S Ultra’nın kutu içeriğinden söz etmek gerekirse; telefon büyük bir kutu içerisinde satışa sunuluyor. Kutu içerisinde 67 watt hızlı şarj destekli adaptör, bir kılıf ve şık bir kahverengi deri çanta yer alıyor. Xiaomi 12S Ultra’ya özel olan bu deri çanta ile telefonu bir fotoğraf makinesi gibi boynunuza asıp taşımak mümkün kılınıyor.

Xiaomi 12S Ultra Kamera Özellikleri

Xiaomi 12S Ultra‘nın birinci kamerası, parlama, gölgelenme ve renk sapması gibi yaygın fotoğrafçılık sorunlarını çözmek için 8P asferik lens kullanıyor. Xiaomi 12S Ultra’nın kamera modülünde ayrıca parlama önleyici lens kaplaması, lens kenarı mürekkep kaplaması, döngüsel olefin kopolimer malzeme ve spin kaplama teknolojisine sahip kızılötesi ışık filtresi yer alıyor.

Xiaomi, 12S Ultra’da gelişmiş optik tasarıma ek olarak, “Leica ile birlikte geliştirilen, Leica’nın tonunu ve estetiğini en son algoritmaların yardımıyla yeniden üreten Leica görüntüleme profillerini de kullanır.

Xiaomi 12S Ultra, bireysel piksel boyutları 1,6μm’ye ulaşan bir Dörtlü Bayer piksel dizisine sahip Sony’nin IMX989 1 inçlik sensörüne sahip. Xiaomi, piksel gruplamadan sonra 3.2μm’ye ulaşarak gürültüyü azaltıyor, dinamik aralığı genişletiyor, yakalanan ışığı artırıyor ve düşük ışık koşullarında genel olarak daha iyi görüntüler elde ediyor.

12S Ultra, Dolby Vision HDR video kaydı ve oynatmayı destekleyen ilk Android telefon olarak karşımıza çıkıyor. Telefon, ultra kararlı performans için HyperOIS kullanır ve video kaydı sırasında hareketi sürekli azaltır. HyperOIS, OIS motorunu orijinal konumuna sürmek için iki çerçeve arasındaki boşluğu kullanır ve her çerçeveye tam etkili bir stabilizasyon aralığı sağlar. Telefon, 48MP ultra geniş kameraya ek olarak, 5X optik zoom ve 120X’e kadar dijital zoom özellikli 48MP periskop telefoto kameraya da sahip.

 

Xiaomi Band 7 Pro Daha Gelişmiş Özellikleriyle Tanıtıldı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu