Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorMobirollerTeknoloji

Honor X20 Güçlü Donanımı ile Yakında Geliyor

Honor’un yeni fiyat/performans telefonu Honor X20 için geri sayım başladı. Dimensity ile güçlenecek telefonun özellikleri haberimizde.

Honor, yeni Honor X20 serisini bugün resmen onayladı. Çinli firma yeni canavarını 12 Ağustos tarihinde resmi olarak tanıtacak. Ayrıca bu duyuruyu yaparken telefonun tüm tasarım hatlarını gösteren bir de poster yayınlandı. Oldukça şık bir tasarıma sahip olacak olan telefon fiyat/performans konusunda rakiplerine taş çıkacak gibi görünüyor. Şimdiden özellikleri belli olan telefon bakalım bizlere neler sunacak?

Honor X20 özellikleri şimdiden belli oldu

Yayınlanan afişte telefonun 120 Hz tazelemli bir ekran ile geleceği görünüyor. Muhtemelen bu ekran AMOLED panelden beslenecek. Ancak Honor’ın fiyatı uygun tutmak için tercihini LCD panelden yana da kullanabileceğini belirtelim. Kaputun altına baktığımızda ise bizleri MediaTek imzalı Dimensity 900 yonga seti karşılayayacak. İki adet Cortex-A78 ve altı adet Cortex-A55 çekirdeklerinin oluşturduğu bu yonga setinde Mali-G68 MC4 grafik birimi bulunacak.

Performans konusunda segmentinde oldukça tatmin eden Dimensity 900’ün 5G desteğinin de olduğunu belirtelim. 66W hızlı şarj destekli batarya ile gelecek olan bu modelde üçlü kamera kurulumuna yer verilecek. Bu kameralar bir halkanın etrafına konumlandırılacak. Şimdilik kameraların kaç Megapiksel olacağı bilinmiyor. Muhtemelen ana kamera 64 Megapiksel çözünürlüğünde olacak.

Honor X20

Ön yüzeyde ise bizleri bir sürpriz bekliyor. Ön tarafta orta segmentte görmeye pek alışkın olmadığımız ikili kamera kurulumu bulunacak. Bunlardan biri ana lens diğeri de ToF yani derinlik sensörü olacak gibi görünüyor. Parlak Mavi ve Beyaz Gradyan renk seçenekleri ile satışa sunulacak olan yeni X20 serisinin ilk olarak Çin’de raflardaki yerini alması bekleniyor.

Huawei’den ayrıldığı için ambargolardan da kurtulan Honor, bu modelinde Google Mobil Servisleri destekli Android 11 işletim sistemine yer verecek. Fiyat konusunda ise firmanın 350 dolar ila 400 dolar arasında bir fiyat segmentini tercih edeceğini düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu