AppleGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

Kulaklıkları Coşturan Uygulama: SoundSource

macOS için geliştirilen SoundSource uygulaması ile kulaklıklarınız bayram edecek. Kulaklıklara özel Equ ayarı uygulamanın en önemli özelliği.

Apple’ın macOS işletim sistemiyle yirmi yıldan fazla bir süredir yaptığı tüm ilerlemeler için, menü çubuğu ses kontrolü gibi temel özelliklerinde büyük bir sıçrama yaşanmadı. Özellikle ses ve Equ konusunda macOS kendi içerisinde çok sınırlı bir deneyim sunuyor. Ancak SoundSource uygulaması ile ses konusunda Mac’ler şaha kalkıyor diyebiliriz.

SoundSource, kullanıcıların tüm ses giriş ve çıkışlarını tek bir pencereden kontrol etmelerini sağlayan çok yönlü bir menü çubuğu uygulamasıdır. Uygulama, seçtiğiniz fare tıklaması veya global kısayol tuşu ile çağrılan menü çubuğunda yer alıyor. Bu pencereden, her biri kendi ses seviyesi kaydırıcısına ve açılır menüsüne sahip sistem aygıtlarınızın Çıkış, Giriş ve Ses Efektlerine hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.

Daha zarif bir kullanıcı arabirimine ek olarak, SoundSource her öğe için ses göstergeleri ve Mac’inizden çıkan sesi dengelemeye yardımcı olacak bir Magic Boost düğmesi sağlar. Bu özellik MacBookların hoparlörleriyle son derece iyi çalışıyor. Ayrıca bağlı bir ev sineması alıcısından gelen ses, müzik ve özellikle diyalogların daha net ve duyulması daha kolay olduğu filmler oynatılırken de fayda sağlıyor.

Magic Boost’u yalnızca belirli yazılımlar için etkinleştirmesine veya uygulamaları tamamen farklı bir çıktıya yönlendirmesine olanak tanır. Bu inanılmaz derecede güçlü ekleme, SoundSource’u yüklediğinizde çeşitli ses üreten uygulamalarla yapılandırılmış olarak gelir, ancak simgeleri istediğiniz sırayla düzenlemek için sürükle ve bırak desteği ile diğerleri kolayca eklenebilir.

SoundSource

Daha da havalı olan her çıkış, 10 bantlı Lagutin ekolayzırı, denge kaydırıcısı ve Ses Birimi efektleri uygulama yeteneği ile donatılmıştır. Sisteminizde zaten AU eklentileri yüklüyse, artık doğrudan SoundSource’ta direkt çalışıyor. EQU ise kendi eklentinizi oluşturma ve kaydetme özelliğine sahip 20’den fazla ön ayar içeriyor. Ayrıca kulaklıklar için ön tanımlı Equ ayarlarını da kullanarak kulaklıklarınızın gerçek gücünü ortaya koyabiliyorsunuz.

iOS 16 Özellikleri Yavaş Yavaş Belli Oluyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu